Menu
Det kinesiske flagget utenfor Beijing-regjeringens kontorer i Hongkong. I Kina har så langt minst 106 mennesker mistet livet som følge av den nye virussykdommen. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix

Kina krever unnskyldning fra Jyllands-Posten

Myndighetene i Kina forlanger at den danske avisa Jyllands-Posten ber offentlig om unnskyldning for en karikaturtegning av det kinesiske flagget.

Av NTB | 28.01.2020 09:47:02

Økonomi og næringsliv: Det skriver den kinesiske ambassaden i København i en uttalelse.

I tegningen av flagget er Kinas fem gule stjerner byttet ut med coronavirus. Ambassaden mener dette er en fornærmelse som viser mangel på empati.

I Kina har over hundre mennesker mistet livet som følge av den nye virussykdommen. Byer med til sammen over 50 millioner innbyggere er isolert i forsøket på å hindre spredning.

Jyllands-Postens sjefredaktør Jacob Nybroe sier tegningen ikke hadde til hensikt å latterliggjøre Kina, men at det ikke blir aktuelt med noen beklagelse. Og statsminister Mette Frederiksen minner om at det er ytringsfrihet i Danmark – også til å tegne.

– Vi har en svært sterk tradisjon i Danmark ikke bare for ytringsfrihet, men også for satiretegninger. Det kommer vi også til å ha i framtida, sier statsministeren, ifølge Jyllands-Posten.

Avisa er kjent for publiseringen i 2005 av de såkalte Muhammed-karikaturene, som utløste protester fra muslimske land, voldshandlinger og krav om beklagelser.

(©NTB)

Flere nyheter: