Menu
Passasjerer iført ansiktsmaske på et T-banetog i Beijing fredag. Foto: AP / NTB scanpix

Kina innfører nasjonalt virus-tiltak blant reisende

Kinesiske myndigheter iverksetter landsdekkende tiltak blant reisende på tog, fly og busser for å identifiserte mistenkte tilfeller av det dødelige viruset.

Av NTB | 25.01.2020 07:45:15

Medisin og helse: Inspeksjonsposter blir etablert landet rundt. Passasjerer som har symptomer på lungebetennelse må umiddelbart isoleres og fraktes til et legesenter, opplyser landets nasjonale helsekomité lørdag.

Etter isolering av mistenkte passasjerer, må deretter tog, fly eller busser der de har oppholdt seg, desinfiseres, heter det videre i uttalelsen.

Tiltakene omfatter alle former for transport, samt ved grensepasseringer og tollkontroll. Ansatte som betjener reisende, må være iført masker, og transportselskapene må oppgi detaljer om øvrige passasjerer som har vært i nær kontakt med mulige smittebærere. Det omfatter eksempelvis alle som sitter i samme togvogn, opplyser komiteen.

Komiteen beordrer tiltakene innført i alle provinser og regioner, og det må iverksettes nødplaner, blant annet opplæring av helsepersonell.

I storbyen Wuhan, der virus-utbruddet har hatt sitt episenter, har hæren utplassert 450 leger på overfylte sykehus.

Lørdagens kunngjøring kom etter at dødstallet etter virus-utbruddet har nådd 41. Antall mistenkte smittetilfeller nærmer seg 1.300. Virussmitte har også blitt bekreftet i ni andre land.

Kinesiske forskere tror at lungeviruset kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked i Wuhan.

(©NTB)

Flere nyheter: