reklame for Sheiken Bowling
Menu
Mens Verdens helseorganisasjon (WHO) i januar offentlig lovpriste Kinas koronainnsats, var frustrasjonen stor på bakrommet, viser dokumenter fra organisasjonen. Her møtes WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus og president Xi Jinping i Beijing i slutten av januar. Foto: Naohiko Hatta / Pool Photo via AP / NTB scanpix

Kina holdt tilbake koronainformasjon

Mens Verdens helseorganisasjon (WHO) i januar offentlig lovpriste Kinas koronainnsats, var frustrasjonen stor på bakrommet, viser dokumenter fra organisasjonen.

Av NTB | 03.06.2020 02:49:09

Medisin og helse: Det er nyhetsbyrået AP som har fått tilgang til dokumentene, som viser en frustrasjon i WHO over å ikke få tilgang til nødvendig informasjon for å bekjempe spredningen av koronaviruset.

WHO lovpriste Kina flere ganger for å gjøre en god jobb med å bekjempe koronaviruset og takket landet for umiddelbart å dele informasjon om virusets genetiske sammensetning.

Tross bifallsytringene gikk det mer enn en uke før informasjonen ble delt. Årsaken skal være streng informasjonskontroll i det kinesiske helsevesenet, viser flere intervjuer og interne dokumenter.

(©NTB)

Flere nyheter: