fbpx
Menu
En kvinne spaserer forbi et vekslingskontor i Hongkong dekorert med bilder av kinesisk og amerikansk valuta. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Kina gir tollunntak for varer i 16 kategorier

Kina gir unntak for toll til amerikanske varer i 16 forskjellige kategorier, opplyser myndighetene i Beijing.

Av NTB | 11.09.2019 09:36:46

Økonomi og næringsliv: Det skjer mens forhandlingsmøtene mellom USA og Kinas handelsrepresentanter er i ferd med å bli gjenopptatt.

Blant de produktene som unntas fra toll er smøreolje, kreftmedisin og enkelte løsemidler, går det fram av en uttalelse fra det kinesiske finansdepartementet.

Handelskrigen mellom USA og Kina har pågått et års tid, og viser tegn til å dempe veksten i verdensøkonomien merkbart. Unntakene er en gest for å bedre forhandlingsklimaet foran de nye møtene i oktober, skriver den statlige kinesiske avisen Global Times.

Tidligere i måneden innførte USA 15 prosents toll på kinesiske varer til en verdi av 112 milliarder dollar, blant annet TV-er, bøker, bleier og sko. Samtidig trådte kinesisk toll på amerikanske varer til en verdi av rundt 75 milliarder dollar i kraft. Tollsatsene her er på 5 og 10 prosent.

Beskyldninger om urettferdig handelspraksis, brudd på opphavsrett og urettferdig tilgang til det kinesiske markedet står sentralt i striden mellom landene.

(©NTB)

Flere nyheter: