Menu
Kim Jong-uns søster Kim Yo-jong advarer USA mot å «spre lukten av kruttrøyk» over Nord-Korea, mens Bidens utenriks- og forsvarsministre er på reise til Tokyo og Seoul. Arkivfoto: Jorge Silva / Pool Photo via AP / NTB

Kims søster advarer Biden mot innblanding i regionen

Kim Yo-jong, søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, advarer USA mot å «spre stanken av kruttrøyk over landet vårt».

Av NTB | 16.03.2021 07:08:31

Politikk: USA og Sør-Korea begynte en felles militærøvelse forrige uke, og i en uttalelse gjengitt i den statlige nordkoreanske avisen Rodong Sinmun gir Kim Yo-jong et «råd til den nye administrasjonen i USA, som forsøker å spre stanken av kruttrøyk over landet vårt»:

– Om dere ønsker å sove godt de neste årene, vil det være lurt å ikke skape problemer med en gang som vil sørge for at dere blir søvnløse, sier hun i uttalelsen, som kommer mens USAs nye utenriks- og forsvarsminister er på besøk til Tokyo og Seoul.

Det er den første eksplisitte referansen fra nordkoreansk side til det faktum at en ny president er på plass i USA, mer enn fire måneder etter at Joe Biden ble valgt til å ta over fra Donald Trump. Biden blir imidlertid ikke nevnt ved navn i uttalelsen.

Trump møtte Kim Jong-un flere ganger, men mislyktes i forsøkene på å få ham til å forplikte seg til atomnedrustning, før forholdet mellom de to kjølnet betraktelig.

(©NTB)

Flere nyheter: