Menu
– Samtidig som vi styrker vår evne til å avskrekke med atomvåpen, må vi gjøre alt vi kan for å bygge det sterkest mulige forsvaret, sa Kim Jong-un i sin avslutningstale på kongressen for Nord-Koreas kommunistparti. Foto: KCNA/AP/NTB

Kim lover å øke Nord-Koreas atomvåpenlagre

Nord-Koreas leder Kim Jong-un lovet i sin avslutningstale på kongressen for landets kommunistparti at han skal øke atomvåpenlagrene.

Av NTB | 13.01.2021 01:22:57

Politikk: – Samtidig som vi styrker vår evne til å avskrekke med atomvåpen, må vi gjøre alt vi kan for å bygge det sterkest mulige forsvaret, sa han ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Kim prøver å få påtroppende president Joe Bidens oppmerksomhet, påpeker analytikere, ettersom landet er blitt mer og mer isolert etter at grensene er stengt på grunn av koronapandemien.

Et atomtoppmøte mellom Kim og USAs president Donald Trump i Vietnam 2019 ble imidlertid avbrutt før tiden. Det skjedde uten at Trump og Kim gjennomførte planen om å undertegne en avtale om stans i aktiviteten ved det nordkoreanske atomanlegget i Yongbyon i bytte mot sanksjonslette.

Tidligere på den åtte dager lange kongressen – dobbelt så lang som den forrige i 2016 – omtalte diktatoren USA som Nord-Koreas fremste fiende og et hinder for utvikling i landet.

Nord-Korea har fullført planene for en atomdrevet ubåt, hevdet Kim Jong-un og la fram en liste over våpen som han ville anskaffe, blant annet hypersoniske glidestridshoder, militære rekognoseringssatellitter og interkontinentale ballistiske raketter.

(©NTB)

Flere nyheter: