reklame for Utvik Autoservice
Menu
Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøker mausoleet der hans far og bestefar ligger begravd. Foto: Det koreanske nyhetsbyrået via AP / NTB scanpix

Kim Jong-un dukket opp under markering for hans avdøde far

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har vist seg offentlig for første gang på flere uker i forbindelse med markeringen av hans avdøde fars fødselsdag.

Av NTB | 16.02.2020 12:01:08

Politikk: Det er drøyt tre uker siden Kim viste seg offentlig, noe som har skapt spekulasjoner om han har ligget lavt som følge av frykt for å bli smittet av det nye koronaviruset. Nord-Korea grenser til Kina, men det er foreløpig ikke meldt om smittetilfeller i det isolerte landet.

Søndag dukket Kim opp under en seremoni ved mausoleet der både hans far og bestefar ligger begravd, ifølge nordkoreanske medier.

Hadde Kim Jong-il levd, ville han fylt 78 år. Han døde i 2011. Fødselsdagen har fått navnet «Den skinnende stjernes dag» i Nord-Korea.

Nordkoreanske medier har meldt at det er innført en 30 dager lang karantene for alle som mistenkes å være smittet. Alle utlendinger uten unntak må også rette seg etter de nye retningslinjene.

(©NTB)

Flere nyheter: