reklame for Sheiken Bowling
Menu
Eileen Gu var i ekstase på Johanne Killis vegne etter det siste forsøket, men det holdt ikke til medalje for Dombås-jenta. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Killi sjokkert da OL-medaljen glapp – hylles av superstjerne

Johanne Killi gikk for medalje i slopestylefinalen, men fikk ikke gehør hos dommerne. Etterpå fikk hun støtte av stjerneskuddet Eileen Gu.

Av NTB | 15.02.2022 07:43:08

Sport: Gullvinner Mathilde Gremaud og sølvvinner Eileen Gu sto i målområdet og jublet da Killi kom etter sitt siste forsøk. Tilsynelatende var det bedre enn forsøk nummer to, som ga 73,11 poeng, men dommerne ga kun 71,78 poeng.

– Det der var så sykt, sa OL-stjernen Eileen Gu (18) til Killi i målområdet.

Killi selv trodde det skulle holde til mer enn en 6.-plass.

– Jeg trodde jeg skulle klatre opp til bronseplass. At jeg fikk såpass lav score var sjokkerende og ganske tungt, medga Killi til NTB.

En liten feil der hun ikke fikk tak i en grab, gjorde at poengsummen ble så lav. Hun syntes også det siste forsøket var bedre enn det andre.

– Ja, jeg fikk til rails bedre, og det siste hoppet var bedre. Men det var det første hoppet jeg er blitt slaktet en del på, sa hun.

Sportssjef Christoffer Schach trodde Killi hadde levert et forsøk som holdt til medalje, men han hadde ikke fått med seg det første hoppet der hun misset på en grab.

– Uten den feilen hadde hun stått med en medalje i hånden nå. Det er jeg ganske sikker på, sa Schach til NTB.

Hun ville ikke si noe om dommernes poengsum, men fortalte om Killis siste «run».

– Jeg var veldig glad på hennes vegne. Hun kjører alltid så stilrent. Jeg elsker å se henne stå på ski, sa Gu til NTB, som raskt fikk en flokk av kinesiske journalister over seg.

– Hennes «switch up 10» er helt syk, roste Gu før hun gikk videre.

Gu refererte til det siste trikset i siste run der Killi oppnådde 9,40 poeng, mest av alle på det siste hoppet i hele konkurransen.

Killi falt tidlig i sitt første forsøk i finalen. I det neste kjørte hun trygt og kontrollert ned til 73,11 poeng. I siste forsøk hevet hun seg kraftig og leverte sterkt gjennom hele løypa.

– Det er mye mer betryggende å lande det første forsøket, får da har man fått en poengsum som man kan forbedre, forklarte Killi.

Det gjorde hun i kvalifiseringen dagen i forveien og fikk 86 poeng, som var den nest beste poengsummen.

Kelly Sildaru fra Estland vant kvalifiseringen foran Killi og sikret bronsen med poengsummen hun fikk opp i første forsøk i finalen.

Killi har hatt suksess i X-Games, som hun vant på Hafjell i 2017. Hun tok også bronse i Aspen i 2016. I OL i Pyeongchang ga hun alt for medalje, men falt i forsøket og ble nummer fem.

Nå fortsetter Killi i verdenscupen. Første helgen i mars går turen til Georgia.

– Jeg er veldig gira på å konkurrere mer, sa Killi.

Den største stjernen av dem alle på slopestylearenaen i Genting Snow Park var Eileen Gu. Hun er født i USA, men konkurrerer for Kina. En horde av journalister fulgte etter henne i intervjusonen. Hun tok sølvet etter å ha sikret seg gull i Big Air tidligere i mesterskapet.

Gremaud fra Sveits leverte svært sterkt i andre forsøk og fikk 86,56 poeng. Det holdt til å ta gullet foran Gu (86,23) og Kelly Sildaru (82,06). Sveitseren klarte så vidt å kvalifisere seg til finalen, men stakk til slutt av med OL-gullet like foran nesa på hjemmehåpet Gu.

(©NTB)

Flere nyheter: