reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johanne Killi under tirsdagens Big Air-konkurranse. Foto: Matt Slocum / AP / NTB

Killi på 7.-plass i Big Air-konkurransen i OL – hjemmehåp tok gull

Johanne Killi (24) ble beste norske på 7.-plass i kvinnenes Big Air-konkurranse i OL i Beijing. Det kinesiske hjemmehåpet Eileen Gu (18) tok gullet.

Av NTB | 08.02.2022 04:22:12

Sport: Killi startet finalen svært godt. Med et flott utført triks sikret hun seg en god start med 87,75 poeng. Men etter den første omgangen lå likevel Dombås-jenta et stykke bak toppen. Etter å ha feilet i landingen i sitt andre forsøk, var presset på henne foran det avgjørende hoppet.

Der endte hun opp med 65,5 poeng og tok med det sjuendeplassen med 153,25 poeng totalt.

Eie havnet sist blant de tolv som deltok i finalen etter å ha falt i sine to første forsøk. Det så tidlig bra ut for Eie i triksene, men hun mistet kontrollen underveis i begge forsøkene. Dermed var topplasseringene ute av rekkevidde allerede før det siste forsøket.

Hun landet likevel det siste forsøket som ga 64,5 poeng totalt.

Hjemmehåpet, amerikansk-kinesiske Eileen Gu tok gullet med 188,25 poeng. Hun leverte to svært sterke forsøk som ga henholdsvis 93,75 og 94,5 poeng. Det greide ingen i feltet å hamle opp med. 18-åringen er født i USA men konkurrerer under det kinesiske flagget.

Hun har tidligere tre medaljer fra OL for ungdom i 2020. Også der tok hun gull i Big Air.

Franske Tess Ledeux tok sølvet med 187,5 poeng. Hun leverte et flott siste triks, men hun måtte ta seg for med hånden i landingen. Dermed var gullhåpet ute. Sveitsiske Mathilde Gremaud tok bronsemedaljen.

Big Air-øvelsen for kvinnene var for første gang på OL-programmet i år.

(©NTB)

Flere nyheter: