Menu
Johanne Killi under vinter-OL i 2018. Hun går nå glipp av X-Games etter fall. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Killi mister X-Games etter fall

Johanne Killi mister X-Games etter at hun falt under en trening i Aspen. Det er ingen brudd, men hun har en forslått nedre rygg.

Av NTB | 24.01.2020 08:45:20

Sport: – Dette betyr at X-Games i Aspen er over for meg før det har begynt. Det er veldig kjipt å miste X-Games siden jeg har sett veldig fram mot det, sier Killi.

X-Games arrangeres i amerikanske Aspen fra torsdag til søndag. Det går nå uten Killi. I fjor tok hun sølv i Big Air og ble nummer fire i slopestyle.

22-åringen fra Dombås har vært på sjekk ved sykehuset i Aspen, og hun har fått beskjed om at hun må ta tiden til hjelp.

– Jeg falt på en rail i min siste treningsomgang i slopestyleløypa etter at jeg skulle prøve et nytt railrun. Det endte med at jeg landet og slo ryggen hardt inn i slutten av railen, og deretter fikk jeg en halv backflip ut i landingen. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil da før det er helt bra igjen, sier Killi.

Hun ble nummer to i verdenscuprennet i Seiseralm forrige helg. Hun vant Big Air-konkurransen i friski i Beijing like før jul.

De første X-Games-vinnerne ble kåret torsdag, uten norsk deltakelse i finalene. I snowboard vant Scotty James fra Australia mennenes superpipe foran Yuto Totsuka og Jan Scherrer, mens det ble trippel japansk i kvinnenes Big Air med Miyabi Onitsuka foran Kokomo Murase og Reira Iwabuchi.

I friski vant Colby Stevenson den nye øvelsen Knuckle Huck foran svenske Henrik Harlaut og Quinn Wolferman.

Noen norske var i aksjon. Ståle Sandbech ble nummer seks og Fridtjof Tischendorf åtte i slopestylekvalifiseringen for snowboard, mens Torgeir Bergrem endte sist. Christian Nummedal ble nummer tre i Big Air-kvalifiseringen for friski.

(©NTB)

Flere nyheter: