Menu
Johanne Killi i aksjon under finalen i slopestyle i OL i Beijing. Gregory Bull / AP / NTB

Killi hevet seg etter fallet – fortsatt litt bak medaljeplass

Johanne Killi falt i første forsøk i slopestylefinalen tirsdag. I andre runde kjørte hun inn til femteplass, men det gjenstår ett medaljeforsøk.

Av NTB | 14.02.2022 03:41:29

Sport: Killi falt tidlig i sitt første forsøk i finalen. I andre runde kjørte hun trygt og kontrollert i starten før hun hevet kvaliteten i bunn av bakken og avsluttet med en dobbel 1080. Det manglet litt på de aller beste og Killi la seg på 5.-plass med 73,11.

Det er tre forsøk, så Killi har fortsatt en mulighet til å bli med i medaljekampen.

Mathilde Gremaud fra Sveits leverte svært sterkt i andre forsøk og fikk 86,56 poeng. Det holder til ledelse foran Kelly Sildaru fra Estland (82,06) og Maggie Voisin fra USA (74,28).

Hjemmehåpet Eileen Gu (18), som er født i USA, men konkurrerer for Kina, leverte 69,90 poeng i første omgang og gikk i bakken i andre forsøk. Gu går for ny suksess i slopestyle etter gull i big air-finalen og det gikk et gisp gjennom publikum da stjernen falt. Hun er nede på 8.-plass.

Killi var nest best i kvalifiseringen. Hun har hatt suksess i X-games, som hun vant på Hafjell i 2017. Hun tok også bronse i Aspen i 2016. I OL i Pyeongchang ga hun alt for medalje, men falt i medaljeforsøket og ble nummer fem.

(©NTB)

Flere nyheter: