fbpx
Menu
Representanter fra Nicolás Maduros regjering (midten) er i Oslo for å forhandle med opposisjonen i Venezuela om den politiske krisen ifølge latinamerikanske medier. Foto: AP / NTB scanpix

Kilder: Venezuelanske utsendinger forhandler i Oslo

Representanter fra Maduro-regjeringen og den venezuelanske opposisjonen er i Oslo for å forhandle, ifølge sentrale kilder.

Av NTB | 16.05.2019 05:34:20

Krig og konflikter: – Høytstående representanter for begge sider vil være i møter i Oslo, sier ikke navngitte medlemmer av Venezuelas opposisjonskontrollerte nasjonalforsamling.

Partene skal ha mottatt en invitasjon fra «en gruppe nordmenn». Blant representantene er informasjonsminister Jorge Rodriguez og Stalin Gonzalez i nasjonalforsamlingen.

President Nicolás Maduro har selv uttalt at informasjonsministeren er på et «veldig viktig møte» i utlandet.

– Det tror jeg ikke at jeg kan kommentere, sier kommunikasjonsrådgiver Per Wiggen til VG onsdag kveld.

Dette vil i så fall være det første møtet mellom partene siden opposisjonsleder Juan Guaidó utropte seg selv til landets midlertidige president i januar.

Ifølge det venezuelanske nyhetsnettstedet ALNavio skal fire parlamentarikere og norske diplomater være med i forhandlingene. Ifølge nettstedet ankom delegasjonen Norge i helgen, og det skal ha vært flere møter. Delegasjonen reiser tilbake til Venezuela på torsdag.

Guaidó ble raskt anerkjent som midlertidig president av USA. FN, EU og Norge anerkjenner ikke Guaidó som president i Venezuela og oppfordrer til en forhandlingsløsning på krisen i landet.

Men partenes nye vilje til å forhandle, kan være et tegn på tretthet etter lang tids fastlåst maktkamp i Venezuela.

Utenriksdepartementet har tidligere ikke ønsket å kommentere spørsmål knyttet til eventuelt norsk engasjement i freds- og forsoningsprosesser, men har bekreftet at man har hatt dialog med aktørene i det kriserammede landet.

– Norge har oppfordret partene til å finne en fredelig løsning og har dialog med aktørene i landet, sa seniorrådgiver Wiggen til NTB i februar.

UD ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Opposisjonen i Venezuela mener Maduros vanstyre er årsak til den dype økonomiske krisen i landet. Maduro rår over et land som stadig trues av økonomisk kollaps og matmangel. Millioner har flyktet og hundretusener risikerer å sulte i hjel.

(©NTB)

Flere nyheter: