Menu
Bruken av Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnsen ble satt på vent, men nå kommer en frivillig løsning, ifølge VG. Foto: Torstein Bøe / NTB

Kilder til VG: Frivillig løsning klar for Janssen-vaksinen

Regjeringen har fått på plass en frivillig løsning for dem som ønsker Janssen-vaksinen, opplyser kilder til VG. Vaksinen kan bli sendt ut allerede i neste uke.

Av NTB | 08.06.2021 23:22:51

Medisin og helse: Ifølge avisa vil løsningen være at fastlegene og private legeklinikker gjør en vurdering og skriver ut resept.

Ifølge VGs opplysninger skal kun være leger som selv ønsker det, være med i ordningen.

Regjeringen har invitert til pressekonferanse med Janssen-vaksinen som tema onsdag klokka 14. Der vil helseminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg være til stede.

Ifølge VG vil den praktiske utrullingen av Janssen-vaksinen komme fram på denne pressekonferansen.

I tiden etter har regjeringen og Folkehelseinstituttet (FHI) vurdert om den kan gjøres tilgjengelig for frivillig bruk. Regjeringens mål har vært å lage en ordning hvor enkelte frivillig kan la seg vaksinere med Janssen-vaksinen utenfor Folkehelseinstituttets offisielle vaksineprogram.

Det som skiller Janssen-vaksinene fra de andre som brukes i Norge, Pfizer- og Moderna-vaksinene, er at kun én dose er nødvendig for å regnes som fullvaksinert.

Selv med en frivillig løsning på plass vil hovedanbefalingen fra regjeringen være at man følger det ordinære vaksinasjonsprogrammet, skriver VG.

I april ble bruken av Janssen-vaksinen fra Johnsen & Johnson satt på pause i Norge, etter flere tilfeller der vaksinerte har fått blodpropper og lavt antall blodplater.

I mai ble det kjent at FHI anbefalte å ikke gjøre Janssen-vaksinen tilgjengelig for bruk utenfor vaksinasjonsprogrammet. Mer enn 200.000 doser ligger nå på lager.

Flere nyheter: