Menu
Ada Hegerberg etter en Lyon-kamp i fjor høst. Foto: Adam Ihse / TT / NTB

Kilder til TV 2: Ada Hegerberg gjør landslagscomeback

Ada Stolsmo Hegerberg blir igjen en del av kvinnelandslaget i fotball etter nesten fem års pause, erfarer TV 2.

Av NTB | 23.03.2022 13:04:30

Sport: Kanalen hevder den har flere kilder på at Hegerberg gjør comeback.

I så fall er hun aktuell for sommerens EM-sluttspill. Hegerberg spilte sist for Norge 24. juli 2017. Norge spiller landskamper mot Kosovo og Polen i VM-kvalifiseringen i april. Troppen til disse blir tatt ut torsdag.

Lyon-stjernen Hegerberg har de siste sesongene vært gjennom lange skadeperioder, og en alvorlig kneskade satte henne utenfor i halvannet år. I oktober fikk hun sine første kampminutter på 635 dager.

Hegerberg står med 38 mål på 66 A-lagskamper for Norge.

Hun hoppet av landslaget kort tid etter den norske EM-fiaskoen sommeren 2017. Det begrunnet hun med at målsettingene og resultatene ikke var gode nok fra landslagets side, og at hun ville bruke all sin energi på klubblaget Lyon.

Siden har Norges Fotballforbund jobbet aktivt for å få Hegerberg til å snu. Det siste året har nyvalgt fotballpresident Lise Klaveness vært til stede på flere av 26-åringens kamper denne sesongen og hatt en dialog med Hegerberg. Det gjorde hun i rollen som toppfotballdirektør.

Martin Sjögren har vært Norges landslagssjef for kvinner siden slutten av 2016. Under hans ledelse er en VM-kvartfinale (2019) beste norske mesterskapsresultat.

(©NTB)