reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sveriges statsminister Magdalena Andersson og resten av den svenske regjeringen skal bestemme seg om å søke medlemskap i Nato mandag, ifølge det kilder sier til avisen Expressen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Kilder til Expressen: Sverige tar Nato-avgjørelsen på mandag

Den svenske regjeringen skal mandag neste uke bestemme seg for om Sverige skal søke medlemskap i Nato, opplyser kilder til Expressen.

Av NTB | 12.05.2022 09:46:18

Politikk: De vil da samme dag sende søknad om å bli medlem i forsvarsalliansen, skriver avisen.

Den formelle avgjørelsen skal tas i et ekstraordinært møte i den svenske regjeringen, ifølge kildene. Partiet Socialdemokraterna skal ha sitt siste digitale medlemsmøte om Nato-spørsmålet torsdag.

Opplysningene kommer kort tid etter at Finlands president Sauli Niinistö og statsminister Sanna Marin sa torsdag at de stiller seg positive til finsk Nato-medlemskap.

En sikkerhetspolitisk rapport om svensk Nato-medlemskap skal legges fram fredag. Den kommer ikke til å konkludere konkret om Sverige bør søke om medlemskap, men konklusjonen er ventet å ligge mellom linjene, opplyser Expressens kilder.

Onsdag tok Storbritannias president Boris Johnson turen til både Sverige og Finland i forbindelse med nye samarbeidsavtaler, og lovet militær hjelp dersom noen av landene blir angrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: