Menu
Al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri fotografert i 2008. Ifølge en rekke amerikanske medier ble han søndag drept i et droneangrep i Kabul. Foto: Mazhar Ali Khan / AP / NTB

Kilder i Washington: Al-Qaida-leder Zawahri drept i droneangrep

Flere kilder i Washington opplyser at al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri er drept i et droneangrep i Kabul.

Av NTB | 02.08.2022 00:50:38

Kriminalitet og rettsvesen: Det hvite hus har ennå ikke bekreftet at det er al-Zawahri som er drept, men varsler at president Joe Biden skal snakke på TV om en vellykket aksjon mot et al-Qaida-mål.

En høytstående embetsmann sa tidligere at det var gjennomført et vellykket droneangrep i Afghanistan. Han sa at antiterroroperasjonen ble gjennomført av CIA i helgen og at det ikke var noen sivile ofre.

Ifølge nyhetsbyrået AP og flere andre medier, blant dem CNN og New York Times, er det al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri som ble drept i operasjonen.

Det hvite hus drøyde med å kunngjøre at al-Zawahri var død til de hadde fått det endelig bekreftet.

Huset som ble angrepet, var eid av en medarbeider av Taliban-toppen Sirajuddin Haqqani. ifølge etterretningskilder. De sier også at et amerikansk team var på plass i Kabul under angrepet, men at de nå er trukket ut.

President Joe Biden skal kunngjøre al-Zawahris død i en TV-tale fra balkongen i Det blå rommet mandag kveld siden han fortsatt er i isolasjon på grunn av koronasmitte.

Han er blitt anklaget for å ha vært hjernen bak 11. september-angrepene i 2001, der nesten 3.000 sivile ble drept.

Siden 2001 har han vært etterlyst, og USA utlovet en belønning på 25 millioner dollar for opplysninger om ham som kunne føre til at han ble tatt eller drept.

Det har i årevis flere ganger sirkulert rykter om at han var død, men en video i april der han hyllet en indisk kvinne som nektet å ta av seg hijaben, var det første beviset på lenge på at han var i live.

Taliban bekrefter overfor Reuters at en bolig i Kabul ble utsatt for et droneangrep søndag, men fordømte angrepet.

Egypteren al-Zawahri tok over ledelsen av al-Qaida etter at Osama bin Laden ble drept av amerikanske styrker i Pakistan i 2011.

(©NTB)

Flere nyheter: