Menu
New Zealands statsminister Jacinda Ardern (til høyre) på vei til en pressekonferanse om koronautbruddet i landet onsdag. Foto: Mark Mitchell / AP / NTB

Kilden til utbruddet på New Zealand er funnet

Myndighetene på New Zealand sier de har funnet kilden til utbruddet som har ført til en ny nedstengning på øynasjonen.

Av NTB | 19.08.2021 07:52:10

Medisin og helse: Statsminister Jacinda Ardern sier avklaringen vil bidra til å slå ned utbruddet. De siste seks månedene har det ikke vært registrert smitte i samfunnet på New Zealand.

Smitten ser denne gang ut til å ha blitt med en person som ankom fra Sydney i Australia 7. august. Ardern sier vedkommende har vært i karantene og på sykehus siden ankomsten, noe som tyder på at viruset ikke har sirkulert i samfunnet så lenge som først fryktet.

– Vi mener å ha avdekket den delen av puslespillet vi lette etter, sier Ardern. Siden onsdag er det registrert elleve nye smittetilfeller, noe som bringer det totale antallet registrerte smittede på New Zealand til 21 i denne omgang.

Ardern innførte en tre dager lang nasjonal nedstengning da det første tilfellet ble kjent tirsdag. I Auckland og Coromandel like ved skal restriksjonene videreføres i en uke.

– Vi er forberedt på at dette blir verre før det blir bedre. Det er alltid mønsteret i slike utbrudd, sier statsministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: