Menu
Aleksander Aamodt Kilde jubler i målområdet i Wengen. Foto: Luciano Bisi / AP / NTB

Kilde vant i Wengen – på eksklusiv norsk liste

Aleksander Aamodt Kilde vant det klassiske utforrennet i verdenscupen i Wengen fredag og ble med i klubben til Lasse Kjus og Aksel Lund Svindal.

Av NTB | 14.01.2022 14:06:50

Sport: Det var Kildes femte verdenscupseier denne sesongen. Tre er kommet i super-G, to i utfor. Han vant foran Marco Odermatt og Beat Feuz.

Lasse Kjus (1999) og Aksel Lund Svindal (2016) er de to eneste nordmennene som tidligere har vunnet i Wengen.

Hele fem av de elleve verdenscupseirene til Kilde har kommet denne sesongen. Halvparten av denne sesongens fartsrenn (utfor og super-G) har endt med seier for 29-åringen.

Kilde hadde startnummer 11 og gikk umiddelbart i føringen foran hjemmehåpet Feuz som satt i lederstolen. Ingen store feil av nordmannen sendte ham tre tideler foran Feuz.

Senere kom Odermatt som er 19 hundredels sekund bak Kilde. Feuz, som vant rennet i 2020, er nummer tre.

Kilde seiler opp som en av de største gullfavorittene inn mot OL i Beijing. For fire år siden havnet ikke Kilde innenfor topp ti i noen av øvelsene han stilte i.

Lauberhorn-traseen er den lengste i utforsirkuset med sine 4,25 kilometer. Fredag var løypa forkortet og på til sammen 2950 meter. Lørdag blir det enda mer melkesyre for fartskjørerne.

– Det er bare å gjøre seg klar for i morgen. Jeg blir sliten nok på 1.40, og så skal vi kjøre et minutt til. Det gleder jeg meg til, merker jeg, smilte Kilde.

Lørdagens utfor blir også dagen der Carlo Janka kjører sitt siste verdenscuprenn. Sveitseren, som har vunnet tre renn i Wengen, har blant annet vunnet VM-gull og OL-gull i storslalåm. 35-åringen gir seg etter 15 sesonger på toppnivå.

I fjor ble verdenscuprennene i Wengen avlyst på grunn av koronapandemien.

Etter Wengen venter to nye utforrenn i Kitzbühel for fartsgutta.

– Å slå Feuz i Wengen, det setter jeg høyt på lista. Det er en av klassikerne. Det har vært et av de største målene mine. Det er en utrolig følelse. Det var nesten et plettfritt løp, oppsummerte Kilde til NRK.

Adrian Sejersted stilte ikke til start for å få mindre belastning inn mot OL, opplyste barmarkstrener Bjørn Fosse til NRK. Trolig stiller han til start i lørdagens renn.

(©NTB)

Flere nyheter: