Menu
Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke til å stemme i Kitzbühel søndag. Foto: Marco Trovati / AP / NTB

Kilde utenfor seierspallen i Kitzbühel

Aleksander Aamodt Kilde endte på 6.-plass i verdenscuputforen i Kitzbühel søndag. Han greide dermed ikke å matche fredagens historiske seier.

Av NTB | 23.01.2022 14:21:07

Sport: Kilde tok sin første seier i den legendariske traseen Die Streif fredag, og han ble med det den fjerde nordmannen til å vinne i Kitzbühel. Fra før har Atle Skårdal (1991), Lasse Kjus (1999 og 2004) og Kjetil Jansrud (2015) gått til topps i den østerrikske løypa.

Søndag gikk det ikke like bra. Nordmannen hadde godt tempo tidlig, men tapte tid til vinner Beat Feuz omtrent hele veien. Sveitseren vant foran landsmann Marco Odermatt. Hjemmehåpet Daniel Hemetsberger ble nummer tre, mens Kilde endte som nummer seks.

– Det var litt slag og dårlig lys. Da var det vanskelig å finne ideallinjen. Det er ikke noe tvil om at kjøringen er bra, men jeg får ikke med meg den siste lille biten. Det ble dessverre ikke noen reprise fra fredagen, mens Kitzbühel er vanskelig å vinne. Sveitserne er i en egen liga i dag. Feuz er en villmann, sa Kilde til NRK.

Kilde har seks verdenscupseire denne sesongen. Det har skjedd i løpet av 13 fartsrenn denne sesongen. Han har vunnet tre super-G-renn og tre utforrenn. Han har tolv verdenscuptriumfer til sammen i karrieren.

– Jeg er veldig fornøyd å være gjennom Kitzbühel to ganger uten å skade meg. Veldig fornøyd med den siste helgen før OL, sa han.

Henrik Røa gjorde store feil under sitt løp. Han kjørte inn til 44.-plass, 5,32 sekunder bak Feuz. Det var sist av de som fullførte. Adrian Smiseth Sejersted har stått over de siste verdenscuprennene for å lade opp til OL, og var ikke å se i Kitzbühel.

Fra startnummer elleve kom Kilde opp i en god fart tidlig, men han var langt bak Feuz ved siste mellomtid. Da skilte det ett sekund. Han var i mål 1,23 sekund bak den sveitsiske veteranen. Feuz kom på startnummeret etter verdenscupleder Odermatt, som gjorde en liten feil mot slutten. Den feilen straffet Feuz hardt, og vant 21/100 sekund foran Odermatt.

Nordmannen vil være et av Norges aller fremste gullhåp under OL i Beijing neste måned.

(©NTB)