Menu
Aleksander Aamodt Kilde greide ikke å innta pallen i fredagens verdenscuprenn i utfor i Kvitfjell. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kilde utenfor Kvitfjell-pallen: – Skikkelig bittert

Aleksander Aamodt Kilde havnet bak de aller fremste plassene i fredagens utfor i Kvitfjell-sola. Verdenscuprennet var Kjetil Jansruds nest siste i karrieren.

Av NTB | 04.03.2022 12:32:14

Sport: Lenge lå Kilde an til å ta den siste pallplassen etter et hundredelsdrama om seieren, men på et senere startnummer slo Niels Hintermann til. Sveitseren suste ned til ledelse og jekket fartskongen fra Bærum ned til fjerdeplassen.

Han la seg inn 20 hundredeler foran nordmannen, mens det skilte 12 og 19 ned til Matthias Mayer (Østerrike) og Beat Feuz (Sveits). Men posisjonene i toppen var ikke ferdig fordelt. Fra startnummer 39 kjørte canadiske Cameron Alexander sensasjonelt til delt ledelse.

Dermed falt Kilde ned ytterligere et hakk på listene.

– Det var bra forhold. Cameron har vist at han hadde farten inne på trening, men det er ganske unikt at han kommer ned fra nummer 39 og deler førsteplassen, sa Kilde om canadierens kjøring.

Sitt eget renn var han ikke helt fornøyd med.

– Det var i Winterhogget jeg tapte. Jeg var ikke superhappy da jeg kom i mål. Skikkelig bittert, sa Kilde til NTB.

For to år siden vant Mayer i Kvitfjell og snøt Kilde for seieren. Fredag var østerrikeren bak sin norske rival nesten hele veien, men i mål var han foran med åtte hundredeler. Kilde får en ny utforsjanse lørdag.

Kilde så ut til å miste sammenlagtledelsen i utforcupen til Feuz, men Alexanders superløp gjør at han fortsatt er i ledelsen med tre poengs margin.

– Nå leder jeg jo utforcupen, da. Dette er ikke ferdig før det er ferdig. Det er ny dag i morgen og ett renn til i Lenzerheide, sa Kilde.

Man kunne tydelig høre jubelen Vinstra-mannen fikk underveis. I mål var han 2,10 sekunder bak teten og godt utenfor grensen for verdenscuppoeng.

– Hvorfor det ikke går fort nok handler om flere ting. Litt at jeg ikke helt stoler på egen kjøring og litt at det er for lite grunnlag til å kjøre fort. Jeg er skuffet, for jeg er jo fortsatt et konkurransemenneske, sa Jansrud til NRK.

– Jeg tror han hadde lyst til å kjøre fort, men på grunn av kneskaden kan han ikke legge seg fullt over i svingene og få skikkelig buer. Det blir en spesiell dag i morgen, så jeg får la følelsen komme da, sa Kilde til NTB om lagkameraten.

Adrian Smiseth Sejersted var noe raskere enn Jansrud og endte 1,56 bak vinnertiden.

Kilde står med seks verdenscupseirer denne sesongen. Tre av dem har kommet i utfor, og det gjorde ham til en stor hjemmefavoritt i Kvitfjell. Fra et tidlig startnummer leverte han et godt, men kanskje litt for kontrollert renn.

Kjetil Jansrud runder av karrieren på hjemmebane. Han har på sine 23 starter i OL-løypa fra 1994 sju seirer – to i utfor og fem i super-G. Elleve ganger har han vært på pallen siden den første seieren for ti år siden. 36-åringen satte utfor i fredagens renn på startnummer 31.

(©NTB)