Menu
Aleksander Aamodt Kilde i målområdet etter å ha kjørt ned til ledelse i utforrennet i Beaver Creek. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB

Kilde trosset sykdom og vant igjen: – Merker at det tar tid å få igjen pusten

Aleksander Aamodt Kilde har vært pjusk hele uken, men knallet likevel til med en ny utforseier i Beaver Creek. Han hadde hundredelene på sin side.

Av NTB | 03.12.2022 19:36:46

Sport: Resultatet kom en uke etter at Kilde var best i Lake Louise-rennet i samme disiplin. Lørdag vant han med seks hundredels sekund på rivalen Marco Odermatt. Disse to viser med all tydelig at de ønsker å dominere fartssesongen også denne vinteren.

Sist helg sto Odermatt øverst på super-G-pallen etter å ha endt foran Kilde.

Kilde hadde ingen optimal oppladning til lørdagens konkurranse. Han var syk med forkjølelse, og det gikk utover treningen og testingen i bakken. Likevel greide ingen å slå ham.

– Jeg klarer å mobilisere for de knappe to minuttene det tar, men jeg merker at det tar tid å få igjen pusten. Kroppen er ikke helt på plass, men nok til å vinne renn, sa han til Viaplay.

Norsk alpint har fra før seks utforseirer i Beaver Creek. Kilde var best også i fjor, mens Aksel Lund Svindal tok hjem fire triumfer i 2008, 2013, 2015 og 2017. Kjetil Jansrud var på topp i 2014.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte strålende i henget og var en stund kun 14 hundredeler bak Kilde, men i siste halvdel av traseen ble det tøffere. Han er på en foreløpig 15.-plass og ble slått med 53/100.

(©NTB)

Flere nyheter: