Menu
Aleksander Aamodt Kilde sikret bronse i super-G tirsdag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Kilde tok OL-bronse i super-G: – Vanvittig befriende følelse

Aleksander Aamodt Kilde (29) tok sin første OL-medalje med bronse i super-G tirsdag. Adrian Smiseth Sejersted tok en svært sterk 4.-plass.

Av NTB | 08.02.2022 06:20:50

Sport: Kilde kom til OL i sitt livs form. Han har hittil i vinter vunnet hele seks fartsrenn i verdenscupen (likt fordelt mellom utfor og super-G), men i mesterskap hadde 29-åringen fortsatt til gode å få det til å stemme foran tirsdagens renn. I mandagens utfor endte han som nummer fem.

Nordmannen knallet til fra start i super-G-rennet og viste et enormt tempo i traseen. Han var i mål på tiden 1.20,36, som ga ham klar ledelse i mål.

– Emosjonelt. Det smaker godt. Det er mye følelser, for å være helt ærlig. Det var følelser allerede i mål i stad, sa en tydelig rørt Kilde til Discovery.

– Det var en vanvittig god og befriende følelse. Spesielt fra gårsdagen, som var en skuffelse. Dette føles som en seier, fortsatte han.

Bronsemedaljen er i tillegg Kildes første mesterskapsmedalje. Han har tidligere kun vunnet i verdenscupen.

– Den har jeg ventet på, og det har vært en liten OL-floke som har vært vanskelig å få opp. Men i dag, endelig på pallen, det er digg, sa Kilde.

Først leverte Mayer en fantomavslutning og var i mål 42 hundredeler foran Kilde, mens Cochran-Siegle imponerte stort og kjørte inn bare fire hundredeler bak Mayer.

En av de største utfordrerne, sveitsiske Marco Odermatt, kjørte ut.

Mayer tok sitt tredje strake OL-gull og forsvarte super-G-triumfen for fire år siden.

– Jeg kjørte bra, men 4.-plass er bittert. Det kom først en albue og så den andre der. Alt i alt en kjempebra runde. Akkurat litt for dårlig til å nå det store målet, sa Sejersted.

Han så seg tvunget til å ta pause fra verdenscupen de siste ukene for å bli klar til OL-starten. Han fikk 11.-plass i utforen dagen før super-G der medaljen glapp.

– Det har gått under pari i forhold til det jeg hadde drømt om. Det er litt kjipt, da. Det har vært mye jobbing i mange år, og så er det litt ekstra kjipt å se at farten ikke er der. Velfortjent medalje for Aleksander òg, sa Jansrud.

– Det er mange OL jeg husker godt. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med den totale OL-historien, la han til.

Rasmus Windingstad, som har sine største medaljehåp i storslalåm, stilte også til start i super-G. Etter å ha kommet skjevt ut fra start endte han på 29.-plass, 4,21 sekunder bak Mayer.

Selv om både Kilde og Sejersted leverte sterkt, kom både østerrikske Matthias Mayer og amerikanske Ryan Cochran-Siegle bakfra og kjørte inn tiden til Kilde rett etter hverandre.

Adrian Smiseth Sejersted har hatt en tung oppladning til de olympiske lekene, men tirsdag viste han bedre takter. Etter å ha vært foran Kilde midtveis i traseen, endte han 32 hundredeler bak lagkompisen i mål. Det holdt til en svært sterk 4.-plass. Sejersted har «kun» to pallplasser i verdenscupen.

Kjetil Jansrud startet som nummer 24 i rennet og tapte tidlig til ledende Mayer. Han tapte også mye i resten av løypa og var til slutt i mål 3,06 sekunder bak Mayer på 23.-plass. Jansrud har tidligere uttalt at OL i Beijing vil være hans siste. Han har fra før fem OL-medaljer, der gullet fra super-G-rennet i Sotsji i 2014 er beste resultat.

(©NTB)

Flere nyheter: