Menu
Aleksander Aamodt Kilde hadde ingen mulighet til å kjempe om VM-medalje i mandagens superkombinasjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kilde sjanseløs i slalåmrennet i VM-kombinasjonen

Under krevende forhold ble det umulig for Alexander Aamodt Kilde å kjempe om VM-medalje i superkombinasjonen. Gullet gikk til Alexis Pinturault.

Av NTB | 11.02.2019 17:03:20

Sport: Kilde lå på 3.-plass etter en godkjent utfordel, men slalåmrennet noen timer senere var av det tøffe slaget. På sent startnummer slet fartsspesialisten fra Bærum som mange andre med føret og var i mål på 20.-plass.

26-åringens forsprang forsvant fort nedover den nokså korte Åre-traseen. Til slutt ble han slått av verdensmester Pinturault med 2,28 sekunder. Franskmannen, som var nummer 24 etter utforrennet, tok gullet foran slovenske Stefan Hadalin. Det skilte 24/100 sekund mellom dem.

Sølvet gikk til Marco Schwarz fra Østerrike.

– Jeg ble veldig skuffet. De har ødelagt løypa og rennet. Nå blir det kjempevanskelig for dem som starter sent, og enda mer fordel for slalåmgutta, sa Jansrud til NRK.

Den ferske verdensmesteren i utfor fikk rett i sin spådom. Det ble store avstander på resultatlista utover i slalåmen. Dominik Paris, som var best i fartsrennet, havnet til slutt 1,51 sekunder bak Pinturault.

I utforen var Kilde 38 hundredels sekund svakere enn Paris. Ryan Cochran-Siegle var toer, 0,03 sekund bak italieneren.

– Når det blir spor, må man kjøre litt lenger for hver løper som går, sa Windingstad til NRK.

En annen fartsspesialist, Adrian Smiseth Sejersted, var også blant de raskeste i utfordelen. Han kjørte inn til 9.-plass, men falt ikke uventet flere plasser etter slalåmen.

Den svenske VM-arrangøren valgte å vanne og salte siste del av slalåmløypa. Det fikk Kjetil Jansrud til å reagere da han var i NRKs utendørsstudio før andre del av kombinasjonsrennet.

Rasmus Windingstad imponerte med solid utforkjøring, men trøblet i en stadig mer oppkjørt slalåmløype.

(©NTB)

Flere nyheter: