Menu
Aleksander Aamodt Kilde kjørte ned til nest beste tid under fredagens treningsomgang i Garmisch-Partenkirchen. Bildet er fra Kildes renn i Kitzbühel. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix.

Kilde og Jansrud med raske treningsomganger i Tyskland

Aleksander Aamodt Kilde kjørte nest raskest av samtlige på fredagens utfortrening i Garmisch-Partenkirchen, to hundredeler bak franske Johan Clarey.

Av NTB | 31.01.2020 14:00:53

Sport: Kilde har virkelig fått opp dampen denne sesongen, og han fortsatte med god og rask kjøring under fredagens treningsomgang i Tyskland. Også Kjetil Jansrud leverte et solid renn, og den norske duoen kjørte ned til andre- og tredjeplass i treningsomgangen.

Raskest var franske Johan Clarey, som kjørte ned utforløypa på 1.41,29 minutt. Det var kun to hundredeler raskere enn Kilde og 0,39 sekund foran Jansrud.

Lørdag er det verdenscuprenn i utfor i Garmisch-Partenkirchen, mens det kjøres storslalåm samme sted søndag.

Kilde har denne sesongen blant annet to andreplasser i super-G, sist i det prestisjetunge rennet i østerrikske Kitzbühel. I utfor har fem av seks renn endt med topp 10-plassering.

Takket være solid poengplukking også i storslalåm og kombinasjon ligger Kilde på tredjeplass sammenlagt i verdenscupen. Det skiller 22 poeng opp til Alexis Pinturault og 141 til ledende Henrik Kristoffersen.

Også Jansrud er som vanlig med og kjemper om «kulene» i alpint. I super-G-cupen ligger Vinstra-kjøreren på andreplass, 28 poeng bak Matthias Mayer.

(©NTB)

Flere nyheter: