Menu
Aleksander Aamodt Kilde jublet sammen med publikum etter et superrenn i Kvitfjell. Foto: Erik Johansen / NTB

Kilde mot sin første Kvitfjell-seier – sikrer krystallkula i super-G

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) styrer mot seier for første gang i Kvitfjell. Med Odermatt mange plasser bak seg tar han også tittelen i super-G-cupen.

Av NTB | 06.03.2022 11:48:44

Sport: På det 17. forsøket ser det endelig ut til å lykkes for Kilde på hjemmebane. Han kjørte et fantastisk renn søndag og kom i mål til en ledelse på 73 hundredels sekund fra startnummer sju.

Senere skulle flere sterke konkurrenter komme inn like bak nordmannen. Canadieren James Crawford har vært nærmest, sju hundredeler bak Kilde.

– Det ser bra ut. Men jeg har tatt ting på forskudd før og blitt nummer fire, så vi venter til det er ferdig, tenker jeg, sa Kilde til NRK etter at ti alpinister hadde kjørt.

– Jeg hadde bra fart. Jeg henger ikke med i alle partier, og jeg kjenner det (på kroppen). Gøy å kjøre og deilig å komme ned her til publikum på hjemmebane, sa han.

Kilde ledet super-G-cupen med 61 poeng på Marco Odermatt før søndagens renn. Sveitseren er allerede utenfor topp 20, så han kan ikke stoppe nordmannens jakt på krystallkula.

Søndag var forholdene på Kvitfjell igjen helt perfekte. Kaldt, blå himmel og strålende sol gjorde det til en dag som lignet fredagen hvor canadiske Cameron Alexander kom ned til delt seier fra startnummer 39. Lørdag var det tidvis overskyet da Kjetil Jansrud tok farvel med alpinsirkuset.

Kilde vant krystallkula i super-G-cupen i 2016. I 2020 vant han den enda tyngre – og gjevere – kula som vinner av sammenlagtcupen.

Også utforcupen er Kilde i førersetet til å vinne. Før det siste rennet leder han med 23 poeng på sveitsiske Beat Feuz.

Fartssesongen avsluttes i franske Courchevel 16. og 17. mars med utfor og super-G.

Fem ganger har Kilde vært topp fem i Kvitfjell-traseen de siste årene. Lørdag ble han nummer to bak overlegne Dominik Paris i utfor.

Den ferske alpinpensjonisten Jansrud gikk rundt i målområdet søndag, hilste på dem som kom i mål og jublet skikkelig da Kilde kjørte inn til ledelse.

(©NTB)