Menu
Aleksander Aamodt Kilde smilte bredt i målområdet etter å ha kjørt utfor i Kitzbühel fredag. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

Kilde herjet i Kitzbühel – mot sesongens sjette verdenscupseier

Eventyrsesongen for alpinist Aleksander Aamodt Kilde fortsetter. Fredag ligger han an til sin første seier i den legendariske utforløypa Die Streif i Kitzbühel.

Av NTB | 21.01.2022 12:51:43

Sport: Med startnummer 11 feide Kilde all tvil til side. Han er 42 hundredels sekund foran den franske veteranen Johan Clarey, som i alder av 41 år imponerte stort. Han startet seks plasseringer etter Kilde.

– Det var helt vilt. Herregud, er det mulig? Det flyter bra om dagen. Jeg hadde helt vanvittig rakettski. Det var fantastisk å kjøre, sa Kilde til NRK etter superløpet.

Østerrikes hjemmehåp Matthias Mayer ligger på tredjeplass. Han har 67 hundredeler opp til Kilde. Den suverene verdenscuplederen Marco Odermatt er nummer fire (+0,78 sek. bak).

Heftig snøvær og vind skapte store problemer for arrangørene i forkant. Det førte til at fredagens løype ble kortet ned omkring 150 meter og startet ved det beryktede Mausefalle-hoppet. Det gjorde at kjørerne slapp de verste vindkastene.

Kilde åpnet godt og hadde høyeste fart på toppen. Ved fjerde mellomtid hadde han 1,24 sekunders ledelse til Mayer. I svingende ned mot Hausbergkanten mistet Kilde noe tid, men gjorde ingen feil og kunne nok en gang se grønne tider i målområdet.

Kilde hadde raskeste treningstid på onsdag. På torsdag stemte det ikke i det hele tatt da han kjørte inn til 39. raskeste tid.

– Det er en ganske stor kontrast fra gårsdagen, der jeg så vidt klarte å kjøre en sving. I dag stemmer det. Jeg har en fart som gjør det vanskelig å henge med. Jeg treffer bra på portene, som jeg hadde gjort en bra plan for, sa Kilde.

Kjetil Jansrud var siste nordmann som vant utforen i Kitzbühel før årets utgave. Det skjedde i 2015. Før det var det kun to nordmenn som hadde seiret i Die Streif-utforen: Atle Skårdal (1991) og Lasse Kjus (1999 og 2004).

Henrik Røa er andre nordmann i fredagens renn og har startnummer 36. I skrivende stund har 25 alpinister satt utfor.

Kitzbühel-helgen fortsetter med slalåm lørdag før det skal være nok et utforrenn søndag.

Fredag var det fire-fem minusgrader og lett snøvær ved start, men så lettet det. Den blå himmelen viste seg tidvis fram.

Kilde går mot sin sjette verdenscupseier på tolv fartsrenn denne sesongen. Til sammen har han tolv triumfer i verdenscupen.

(©NTB)

Flere nyheter: