Menu
Aleksander Aamodt Kilde jubler i målområdet etter å ha kjørt en knallgod super-G i Beaver Creek. Prestasjonen holdt til nok en seier. Foto: John Locher / AP / NTB

Kilde fortsatte fartsshowet – norske unggutter sjokkerte i Beaver Creek

Aleksander Aamodt Kilde kjørte feilfritt og vant super-G-rennet i Beaver Creek. Det var hans tredje seier på fire forsøk i den nye verdenscupsesongen.

Av NTB | 04.12.2022 19:36:52

Sport: Lommedalen-alpinisten slo sin største rival Marco Odermatt med to tidels sekund. For andre dag på rad greide ingen å tukte Kilde i Colorado.

– Det er helt surrealistisk. Man tror det ikke før man får se det, sa Kilde i Viaplays sending like etter målgang.

Lørdag vant han utforrennet med seks hundredeler, og også da var Odermatt nærmest. For en uke siden var sveitseren best i super-G-rennet i Lake Louise, men de tre øvrige fartsrennene har alle gitt norsk seier.

– Aleksander gjør alt riktig hele veien. Han treffer så godt, det er en nytelse å se på. Han kjørte rått helt nederst, sa Viaplays alpinekspert Marius Arnesen om Kildes søndagskjøring.

Suksessen i Beaver Creek kommer til tross for Kildes hanglete oppladning. Han var syk med forkjølelse gjennom uka før konkurransene. Han har til NTB sagt at han følte seg «ordentlig kake» på treningene.

– Det var vanskelig og mørkt, og det gikk fort til tider. Jeg måtte være ordentlig på hugget. Deilig å kjenne at jeg er i form, sa Kilde i et intervju vist på TV 3.

Kilde var ikke alene i den norske leiren til å skape overskrifter. På sent startnummer slo Atle Lie McGrath til med en tidenes beste norske super-G-debut på øverste nivå. På et tidspunkt var norskamerikaneren kun 13 hundredeler bak Kilde i løypa og kom i mål på 5.-plass.

I 2002 debuterte Aksel Lund Svindal med å være sjette raskest da han debuterte i super-G blant verdenseliten.

Ungguttene har til nå gjort sine største bravader i de tekniske øvelsene, men er også spådd en framtid i fart.

Det ble utkjøring for Adrian Smiseth Sejersted i søndagens renn. Han forsvant ut som førstemann i feltet.

Kilde suste ned til sin 16. enkeltseier i verdenscupen. De er likt fordelt på utfor og super-G, og han er kun to seirer unna antallet til Norges tidligere fartskonge Lasse Kjus.

Rett etter fulgte lagkameraten Lucas Braathen opp. Han hadde også sterke tider på toppen, men fikk det tøffere inn mot mål. Likevel ble han nummer sju i sitt første fartsrenn i verdenscupen.

(©NTB)

Flere nyheter: