Menu
Casper Ruud leder 2-1 etter tre sett mot Karen Khatsjanov i semifinalen i US Open. Foto: Pontus Höök / NTB

Khatsjanov slo tilbake mot Ruud i US Open – kampen om finale lever

Russiske Karen Khatsjanov (26) nekter å gi seg i US Open-semifinalen mot Casper Ruud (23). Etter tre sett står det 2-1 i favør nordmannen.

Av NTB | 09.09.2022 23:40:50

Sport: Etter å ha vunnet et heseblesende åpningssett etter tiebreak, var Ruud overlegen da han i det andre settet gikk opp til 2-0 med sifrene 6-2.

Khatsjanov var imidlertid langt bedre med i det tredje settet, og russeren var alt annet enn villig til å gi fra seg finalebilletten uten kamp.

Flere imponerende servegame sørget til slutt for 7-5 i favør russeren, og Khatsjanov er virkelig tilbake i kampen om finale i den prestisjetunge turneringen i New York.

Ruud er i øyeblikket nummer sju i verden, mens Khatsjanov er nummer 31. Fredagens semifinalister hadde før kveldens kamp bare møtt hverandre én gang tidligere. Da var nordmannen sterkest i første runde av ATP 1000-turneringen i Roma i 2020.

Snarøya-gutten er sikret å innta posisjonen som verdensener om han søndag står igjen som vinner av turneringen. Et eventuelt finaletap vil også holde til 1.-plass på ATP-rankingen dersom spanske Carlos Alcaraz taper sin semifinale mot amerikaneren Frances Tiafoe.

(©NTB)

Flere nyheter: