Menu
Hollywood-stjernen Kevin Spacey er dømt av en amerikansk domstol til å betale 31 millioner dollar til produksjonsselskapet bak Netflix-serien «House of Cards». Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB

Kevin Spacey dømt til å betale 31 millioner dollar til serieskapere

Kevin Spacey ble torsdag dømt til å betale 31 millioner dollar til produksjonsselskapet som sparket ham fra serien «House of Cards» etter trakasseringsanklager.

Av NTB | 05.08.2022 08:20:42

Kriminalitet og rettsvesen: Produksjonsselskapet MRC søkte om erstatning etter at de fjernet Spacey fra hovedrollen i den populære Netflix-serien, noe som førte til at de måtte endre oppsettet i seriens sjette sesong.

Serieskaperne ble nødt til å skrive ut Spaceys rollefigur fra sesongen, og redusere antallet episoder fra tretten til åtte.

Retten i Los Angeles i USA mente at skuespilleren brøt kontrakten med produksjonsselskapet på grunn av oppførselen han ble anklaget for.

Spacey må betale 29,5 millioner dollar for kontraktsbruddet og resten i kostnader og gebyrer, ifølge domstolen.

I kjølvannet av metoo-bevegelsen i 2017 kom det en rekke anklager om trakassering og seksuelle overgrep mot Spacey. Noen av anklagene kom fra kolleger som jobbet med innspillingen av «House of Cards».

I en domstol i London i forrige måned erklærte Spacey seg ikke skyldig i anklager om seksuelle overgrep mot tre menn for nesten 20 år siden. Spacey har så langt avvist alle anklagene om overgrep og trakassering som er rettet mot ham.

(©NTB)

Flere nyheter: