Menu
FOTO: Haugaland Zoo

Kenguruen «Skippi» er tilbake i parken

Ved 09-tiden søndag morgen var kenguruen «Skippi» på Torvastad tilbake i parken. Den ble omsider fanget etter at det lykkes jaktmannskapene å treffe den med en bedøvelsespil.

Av Egil M Solberg | 26.07.2020 09:05:19

Kengurusaken: Ved 06-tiden søndag var jaktlaget igjen på plass i området ved Storesund barnehage for å finne den rømte kenguruen.

Det var den 11. mai at det eksotiske dyret forsvant fra parken. Siden den gang har dyreparkens eier Bent Kai Velde gjort flere forsøk på å fange dyret.

Etter at det i sist uke ble kjent at kenguruen «Skippi» gjorde fra seg i Storesund barnehage og var blitt et problem for driften av barnehagen, ga Mattilsynet beskjed om at parken nå måtte gjøre en større innsats for å få dyret tilbake i parken.

Velde fikk med seg veterinær Tore Hausken som denne uken gjentatte ganger har bidratt i jakten, uten at det først var mulig å fange det spretne dyret.

Torsdag fikk de med seg en veterinær nummer to med et redskap for å skyte bedøveløsespiler fra en større avstand, uten at de først fikk has på kenguruen. Et forsøk lørdag var også mislykket da kenguruen gjemte seg bak noe vegetasjon.

Søndag morgen fant de kenguruen i et mer åpent lende og det lykkes derfor jegerne å treffe kenguruen i låret med en bedøvelsespil.

– Den ble da enkelt å hente den inn. Vi frakte den tilbake i dyreparken, sier veterinær Hausken til Radio Haugaland.

Ved ankomst dyreparken fikk kenguruen noe oppkvikkende. Nå hopper den igjen rundt inne i dyrehagen.

– Kenguruen har det bra og er i god form, konstaterer Hausken.

Flere nyheter: