fbpx
Menu
Tom Hugo Hermansen (til venstre), Alexandra Rotan og Fred Buljo utgjør gruppa KEiiNO. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

KEiiNO: – For en opplevelse

Folk i hele salen danset og sang med under KEiiNOs «Spirit in the Sky» i Eurovision-semifinalen torsdag. Nå ligger finaleskjebnen i hendene på Europas TV-seere.

Av NTB | 16.05.2019 22:49:26

Kultur og underholdning: – For en opplevelse. Hele salen danset og sang med, og for en jubel. Vi storkoste oss og vil gjerne gjøre det igjen. Nå krysser vi fingrene for finaleplass, sier Alexandra Rotan via NRKs pressekontakter.

Under framføringen var det også taktfast klapping i hele pressesenteret, og det hele ble avsluttet med jubel – ikke bare fra de norske journalistene.

Tidligere torsdag kveld framførte svenske John Lundvik, en av de store favorittene, «Too Late For Love», også til enorm applaus i pressesenteret. Svensken topper spillselskapenes lister sammen med Nederlands Duncan Laurence og «Arcade», som ble framført etter Norges nummer.

Ti av landene går videre. Hvem det er, blir klart når stemmene er talt opp sent torsdag kveld.

Norge var nummer 15 på scenen og dermed blant de siste av de 18 artistene som opptrer i torsdagens semifinale, den andre i rekken. Alle artistene introduseres med et postkort, denne gangen med dansing. Norges introduksjon er tatt opp i Judeaørkenen.

Torsdagens semifinale har blitt beskrevet som en «minifinale» og «dødens gruppe» fordi så mange av favorittene er mer der. Blant dem er også Russland, Aserbajdsjan og Sveits. Danmark er det siste nordiske landet i denne semifinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: