Menu
Stian Gregersen (til venstre) ble den store helten for Molde i 3-2-seieren over Start søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Keepertabbe sikret Molde seieren over Start på overtid

Borte mot Start så Molde ut til å gå på sesongens første poengtap, men på overtid sikret Stian Gregersen 3-2-seier for moldenserne takket være en keepertabbe.

Av NTB | 24.06.2020 20:19:12

Sport: Overtidsscoringen gjør at regjerende seriemester Molde står med full poengpott etter årets tre første runder.

Seieren satt derimot langt inne og skyldes en svak inngripen fra Starts sisteskanse og kapteinsvikar Amund Wichne. 23-åringen feilberegnet en lompepasning inn i feltet, noe som gjorde at Gregersen kunne sikre tre poeng for blåtrøyene.

Moldes trener Erling Moe kunne lettet innse at Molde sikret sin tredje seier av tre mulige så langt denne sesongen, men han var langt fra fornøyd med prestasjonen på banen.

– Jeg synes vi gjorde en dårlig kamp i dag, så ærlig må det gå an å være. Vi skapte en del, men jeg er veldig misfornøyd med hvordan vi fremsto. Vi skal ta med oss at vi vant på en dårlig dag, sa Moldes trener til Eurosport.

Moldensernes øvrige mål ble scoret av Marcus Holmgren Pedersen og Kristoffer Haugen etter lekre, målgivende pasninger fra Magnus Wolff Eikrem. Mikael Birk Ugland sendte start i føringen, mens innbytter Mathias Bringaker satte inn 2-2 kvarteret før slutt.

Sesongens første tap er dermed et faktum for Start, som spilte 2-2 i sine to første oppgjør i Eliteserien.

– Det er brutalt, det er helt forferdelig å få det målet imot på slutten der. Det var et billig mål, så det er utrolig surt, sa Start-trener Joey Hardarsson.

Tross en god Molde-åpning var det Start som tok ledelsen. Mikael Birk Ugland fikk tillit fra start for første gang og takk for det etter et drøyt kvarter spilt. På et kjapt frispark mottok 20-åringen ballen, dro seg innover i banen og hamret inn 1-0 fra 20 meter.

Utligningen var et faktum etter halvtimen spilt. Marcus Holmgren Pedersen brukte hodet og stanget det vakre innlegget fra Eikrem i mål.

Like før pause var snuoperasjonen komplett takket være nok et hodestøt. Eikrem var frempå på ny med innleggsfoten og fant pannebrasken til Kristoffer Haugen, som headet ballen i en bue over keeper og i mål.

Mathias Bringaker sto med to mål på årets to første kamper, men måtte starte på benken mot Molde. 23-åringen la inn en sterkere søknad om startplass da han stanget inn utligningen for sørlendingene kvarteret før slutt.

Like etterpå ble Molde snytt for straffespark da Stian Gregersen ble kraftig holdt i trøya av Henrik Robstad på et innlegg, men ingen i dommerkvartetten grep inn.

Til tross for det sørget Gregersen til slutt for at blåtrøyene kunne juble for tre poeng og 3-2-seier, mye takket være svakt forsvarsspill og Starts sisteskanse.

Lørdag får Start besøk av Odd, mens Molde tar imot Stabæk dagen etter.

Molde kom best i gang, og Eikrem var nær ved å sende gjestene i føringen med et volleyskudd fra 13 meter, men avslutningen snek seg like utenfor. Noen minutter tidligere ble sjansen til Ohi Omoijuanfo avverget av Starts sisteskanse Amund Wichne.

Etter sideskifte ropte Ohi og Molde på straffe etter en duell med Kristoffer Tønnessen. Dommer Tore Hansen mente Tønnessen tok ballen i stedet for mannen og vinket spillet videre.

(©NTB)

Flere nyheter: