Rosenborgs keeper Sander Tangvik var kampens store spiller i Sandefjord søndag. Foto: Thomas Andersen / NTB

Keepershow da formsterke RBK nedkjempet Sandefjord: – Du føler deg ustoppelig

Edvard Tagseth scoret kampens eneste mål, men keeper Sander Tangvik ble dagens mann med et fyrverkeri av en kamp da Rosenborg slo Sandefjord 1-0 søndag.

Av NTB | 29.09.2024 21:21:15

Sport: Tangvik var i det helt umulige hjørnet for gjestene fra Trondheim med en haug feberredninger på kunstgresset i hvalfangerbyen. Hjemmelagets frustrasjon steg i takt med antallet redninger fra RBK-målvakten.

– Du kommer inn i en flytsone og føler deg ustoppelig. Det er deilig å få den. I dag trengte vi det også, sa Tangvik til TV 2 etter kampen.

– Det er vanskelig å komme på en bedre kamp akkurat nå, la han til.

Drøyt midtveis i annen omgang vartet sisteskansen opp med en fenomenal beinparade da Stefán Ingi Sigurdarson fikk avslutte fra kloss hold. Også returen tok Rosenborg-keeperen seg av.

– Som keeper er det vel ikke mulig å komme nærmere en tier på børsen enn Tangvik har gjort i denne kampen, utbrøt TV 2-kommentator Amund Lutnæs.

Ulrik Yttergård Jenssen hadde to tidlige muligheter for gjestene, men avslutningene var ikke riktig gode nok.

I motsatt ende av banen vartet Tangvik opp med flere kjemperedninger. Både Jakob Dunsby og Simon Amin kunne sendt Sandefjord foran før pause, men lyktes ikke.

Seieren løftet Rosenborg til femteplass på tabellen. Trønderne som ikke har tapt siden tidlig i august har i tillegg god kontakt med Viking og Molde på plassene foran

Trøsten for Sandefjord er at laget har én kamp til gode på de øvrige lagene i bunnstriden.

De første 45 minuttene i Sandefjord endte målløse, men det ga ikke noe godt bilde på begivenhetene. Det var nemlig kjempestore sjanser i begge ender.

For Sandefjord er situasjonen stikk motsatt. Mannskapet til Hans Erik Ødegaard er på kvalifiseringsplassen og har så til de grader nedrykksspøkelset hengende over seg. Tabelljumbo Lillestrøm er kun poenget bak.