Menu
Katrine Lunde kan være på vei inn EM-troppen. Foto: Vidar Ruud / NTB

Keeperkabalen i EM: Lunde nær toppform – Solberg «fem til sju dager unna»

De norske stjernekeeperne får to forskjellige veier inn i EM i håndball. Katrine Lunde er ikke langt unna toppslag mens Silje Solberg står som et spørsmålstegn.

Av NTB | 06.12.2020 11:23:14

Sport: Fristen for å melde inn nye spillere i den norske troppen er 09.00 mandag. Lunde (40) er trolig høyaktuell for innsats mot Romania mandag.

– Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger fra Katrine og Lene Rantala (tidlige dansk toppkeeper) i det siste. Rent spillemessig og fysisk er hun i stort sett i kampform. Hun kan savne den ypperste spissen. Det er litt forskjell på å møte verdens kanskje beste rekrutter (Norge) på trening og Cristina Neagu (Romania) i kamp, sier keepertrener Mats Olsson til NTB.

– Vi kommer til å jobbe intensivt de kommende dagene for at Katrine skal kunne finne den fine formen hun kan ha.

– Vi tar en avgjørelse om det i løpet av ettermiddagen og kvelden søndag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson om keepervalgene.

– Det er helt uaktuelt å sette Silje Solberg inn nå, legger Hergeirsson til.

– Det blir en balansegang der vi også har med helseteam og fysiske trenere. Det blir et fellesprosjekt der vi må være veldig forsiktige med belastning slik at vi ikke går for fort fram. Det får ta den tiden det trenger med Silje, og jeg tror vi ser for oss at hun kan, om alt går bra, være aktuell for kamp om fem til sju dager, sier keepertrener Mats Olsson til NTB.

Norge har vunnet sine to første kamper i EM mot Polen og Tyskland.

Emily Stang Sando (31) og Rikke Granlund (31) har vært norske målvakter hittil i EM. Granlund ligger best an av de to.

Solberg (30) har vært koronasmittet i oppkjøringen til EM. Hun trenger noen dager før hun kan være i kamp.

(©NTB)

Flere nyheter: