Menu
Lukas Hradecky var uheldig da han scoret selvmålet som endte EM-håpet for Finland. Keeperen storspilte fram til 0-1-målet. Foto: Anton Vaganov / AP / NTB

Keeper Hradecky fra helt til syndebukk da Finland røk ut av EM

Belgia stanget og ble gang på gang stoppet av Finlands keeper Lukas Hradecky. Så scoret keeperen selvmål, og til slutt røk finnene ut av EM med 0-2-tap.

Av NTB | 21.06.2021 23:09:02

Sport: Med seks poeng og allerede sikret avansement var Belgia ute etter å sikre førsteplassen i gruppe B i kampen mot Finland mandag.

Belgia gjorde hele åtte endringer på laget som slo Danmark 2-1, men stilte likevel med et stjernespekket lag i siste gruppespillskamp mot finnene.

Kevin De Bruyne og Eden Hazard var benket mot Danmark, og var blant de åtte nye spillerne i startoppstillingen i kampen i St. Petersburg. Én av de tre som beholdt plassen fra kampen mot Danmark var stjernespissen på toppscorerjakt, Romelu Lukaku.

Finnene holdt lenge unna takket være storspillet til keeper Hradecky, men i det 74. minutt gikk det skeis for keeperen og finnene da han fomlet ballen inn i eget nett etter at Thomas Vermaelen hadde headet i krysstanga.

Lukaku, som tidligere i kampen fikk et mål annullert for en hårfin offside, banket inn 2-0 for Belgia sju minutter etter åpningsmålet. Dermed var Finlands EM-håp ute.

Danmark går videre som gruppetoer etter 4-1-seieren over Russland.

(©NTB)