Menu
Ken André Olimb i aksjon mot Kasakhstan som ble slått 3-1 i VM mandag. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund / NTB

Keeper Haukeland reddet Norge – avsluttet VM med 3-1 over Kasakhstan

Henrik Haukeland storspilte i det norske målet da Norge slo Kasakhstan 3-1 i sin siste kamp i ishockey-VM mandag.

Av NTB | 31.05.2021 21:37:37

Sport: Haukeland hadde flere kjemperedninger og holdt Norge inne i oppgjøret i midtperioden. I tredje periode leverte han også flere kvalifiserte redninger da presset mot det norske målet var som størst.

– Det var en veldig fin avslutning av VM og deilig å gå av banen med en seier. Det er Tyskland-kampen (1-5) vi skulle hatt et litt bedre resultat fra, sa Mathis Olimb i en kort oppsummering av mesterskapet.

Norge var utslått av VM allerede før mandagens kamp. Oppgjøret betydde mest for seedingen i det neste VM-sluttspillet i Finland. For Kasakhstan handlet det om en plass i kvartfinalen eller ikke.

Kasakhstan har et lag bestående med mange spillere fra KHL og har så langt imponert i VM.

– Det var OK til de første fem minuttene, men ellers var det for tamt, slo den norske veteranen Olimb fast overfor Viasat 4.

Det norske laget slo så kraftig tilbake og oppildnet av Haukelands gode spill mellom stengene.

Norge utnyttet sitt første overtallsspill til å utligne. Thomas Valkvæ Olsen var på riktig sted til riktig tid og styrte inn pasningen fra Mathias Trettenes drøye sju minutter ut i midtperioden.

Mathis Olimb satte 3-1 opp i nettaket med minuttet igjen av kampen. Med scoringen passerte han Patrick Thoresens VM-rekord på 66 poeng.

Norge vil ende som nummer 13 av de 16 lagene i VM. Ingen lag rykker ned fra årets sluttspill.

Det norske ishockeylandslaget reiser fra Latvia tirsdag og må rett i hotellkarantene ved ankomst hjemlandet. Det norske ishockeyforbundet har søkt om unntak, men regjeringen ga beskjed mandag om at de ikke gir flere unntak fra gjeldende smittevernregler.

Etter en god norsk åpning, hvor de norske spillerne hang godt med på tempoet, var det Kasakhstan som tok ledelsen tidlig. Dmitrij Sjevtsjenko fikk gå alene fra midtsonen etter at Stefan Espelands svake pasning i offensiv sone ble plukket opp.

Espeland revansjerte seg så for tabben sin i første periode. Han fikk servert pucken på blankt mål fra Mathias Trettenes som hadde tråklet seg gjennom flere motstandere.

(©NTB)

Flere nyheter: