Menu
Roy Keane mener at Harry Kane og Virgil van Dijk burde ha spilt med OneLove-kapteinsbindene og tatt straffen sin. Her er Englands Kane i aksjon mot Iran med kapteinsbindet som Fifa har tatt initiativ til. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Keane mener Kane og van Dijk burde spilt med OneLove-bindet: – Det var en stor feil

Den tidligere Manchester United-spilleren Roy Keane går hardt ut mot Harry Kane og Virgil van Dijk som valgte ikke å bruke OneLove-kapteinsbindene likevel.

Av NTB | 22.11.2022 09:36:59

Sport: Mandag ble det kjent at Fifa har varslet sportslige reaksjoner dersom VM-nasjonenes lagkapteiner gjennomfører den lenge varslede markeringen med mangefargede kapteinsbind.

Senere samme dag stilte både Harry Kane og Virgil van Dijk med Fifas kapteinsbind for henholdsvis England og Nederland.

– Det var en stor feil. Jeg synes spillerne burde gjort det i den første kampen og tatt straffen, uansett hva det var, sa Keane til ITV.

– Det hadde vært et sterkt budskap å sende. Uavhengig av presset utenfra og fra Fifa. Hvis det er det du tror på, så gjør det, fortsatte han.

OneLove-kampanjen var en antidiskrimineringskampanje fra fotballforbundene i England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits og innebar bruk av regnbuefargede kapteinsbind.

(©NTB)