Menu
Kristiansund fikk med seg et etterlengtet poeng mot Odd i Eliteserien i fotball søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

KBK mistet seieren etter drømmestart: – Litt typisk

Christian Michelsens kriserammede Kristiansund brøt den grufulle rekken på åtte seriekamper uten poeng da de spilte 2-2 mot Odd i Eliteserien i fotball søndag.

Av NTB | 24.07.2022 20:20:49

Sport: Nordmøringene sto med fattige ett poeng i Eliteserien før søndagens møte med Odd, og det så lenge lyst ut hjemme mot Odd etter tidlige scoringer fra Andreas Hopmark og Bendik Bye.

Mål fra Filip Jørgensen og Espen Ruud etter pause sørget imidlertid for at hjemmelaget måtte ta til takke med ett poeng i søndagens eliteseriekamp.

– Det er litt typisk. Vi snakker i pausen om at det er viktig å angripe andreomgangen, men så kommer Odd med en liten annen strategi, og med det tidlige målet får de litt blod på tann. På 2-2 føler vi at vi er frempå igjen. Det er likevel et steg i riktig retning at vi tar med oss et poeng herfra, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery etter kampen.

Før 20 minutter var spilt ble Bendik Bye tredd flott gjennom, og alene med Leopold Wahlstedt gjorde spissen ingen feil. Han rundet målvakten, før han enkelt satte inn 2-0.

Kun sekunder ut i andre omgang satte Filip Jørgensen inn reduseringen for bortelaget. Ti minutter senere sørget Espen Ruud for balanse i regnskapet.

Etter 70 minutter var Odd kun et tverrliggertreff unna å snu kampen, men det ble ikke flere mål i Kristiansund.

– Andreomgangen vår liker jeg veldig godt. Det smaker godt med poeng, men vi er ikke bekjente med førsteomgangen vår. Etter pause synes jeg vi bør avgjøre kampen. Resultatet er vi ikke veldig fornøyde med, sa Odd-sjef Pål Arne «Paco» Johansen etter 2-2 borte mot Kristiansund.

Tross et etterlengtet poeng, blir Kristiansund værende nederst på tabellen etter helgens runde. Nordmøringene tar likevel med seg ett sårt tiltrengt poeng i kampen om å overleve i Eliteserien.

Neste ut for Christian Michelsens mannskap er bortekamp mot Sandefjord førstkommende onsdag. For Odd sin del venter Kjetil Rekdal og Rosenborg hjemme i Skien neste lørdag.

Vertene kom best i gang på kunstgresset i Kristiansund, og allerede etter snaue sju minutter stanget Andreas Hopmark inn 1-0 til Kristiansund etter hjørnespark.

– Vi spiller en veldig, veldig god førsteomgang der vi bør lede med mer enn to mål til pause. I garderoben sier vi at vi ikke skal gi dem noe i andre omgang, så får de scoring etter 30 sekunder, noe som legger premissene for andreomgang. På 2-2 kommer vi tilbake, og har våre muligheter til å avgjøre, sa KBK-spiss Bendik Bye til Discovery.

(©NTB)