fbpx
Menu
Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland

Katter alene på øy i 15 år

Dyrebeskyttelsen har reddet to katter i elendig forfatning på en øy utenfor Fitjar. Kattene ble satt ut for å fange rotter og mus for 15 år siden og var i svært dårlig tilstand da de ble funnet.

Av admin | 06.08.2018 08:04:24

Fitjar: Dyrebeskyttelsen tok seg ut til holmen etter å ha mottatt flere bekymringmeldinger, skriver VG. Dyrebeskyttelsen beskriver hendelsen i et Facebook-innlegg 2. august.

Til VG forteller Inger Johanne Graff, leder i Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland, at kattene var et særdeles trist syn. De hadde store sår under ansiktet, var underernærte og hadde cyster på eggstokkene.

Daglig leder beklager
Kattene ble opprinnelig satt ut av Smedholmen Friluftsskole, men skolen avviklet driften rundt juletider. Daglig leder Einar Matre hevder kattene har fått tilsyn tre ganger i uken, men innrømmer at de ikke har fått nok stell etter at kommunen tok overbygningene på øyen.

– Vi har gitt kattene jevnt tilsyn tre ganger i uken de årene vi har hatt dem der. Det har sett ut til at de har trivdes og vi har stelt pelsen. Så kom kravet fra kommunen om å rydde husene på kort tid fordi de skulle begynne eget arbeid der, og i denne stressende perioden fikk ikke kattene nok stell, skriver Matre i en SMS til VG.

– Vi beklager at vi feilet der, og skulle ha tatt vekk kattene fra Smedholmen med en gang vi begynte med ryddingen. Vi vil stille opp for kattene og ta på oss alle kostnader, sier han.

Uansvarlig dyrehold
Veterinær Hilde Grov ved Tertnes dyreklinikk mener kattene har vært heldige.
– Katter kan ikke leve gode liv i den norske naturen. De behøver ormekur og jevnlig tilsyn av helsen. Så det har vært svært uansvarlig å la dem leve slik, sier Grov

De to kattene, har nå fått navnet Robinson Crusoe og Fredag, og er trygt plassert på Dyrenes hus i Bergen.

Facebook

Flere nyheter: