reklame for Sheiken Bowling
Menu
Putin-kritikeren Garry Kasparov advarer EU mot å stenge døra for russere. Dette bildet er fra da han besøkte Oslo i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kasparov og Khodorkovskij kritiske til EUs visumnekt

De to kjente Putin-kritikerne Garry Kasparov og Mikhail Khodorkovskij er begge kritiske til EUs beslutning om å skjerpe visumreglene for russere.

Av NTB | 01.09.2022 17:40:46

Politikk: Stans i utstedelse av turistvisum vil stenge døra for dem som ikke støtter Russlands krigføring i Ukraina, understreket Kasparov og Khodorkovskij under en konferanse i Litauens hovedstad Vilnius torsdag.

Begge lever de i eksil, og Khodorkovskij understreket at visumnekt også vil påvirke utviklingen i Russland når Putins dager en gang er talte.

– Hvilke eksempler den unge russiske generasjonen får se, vil være avgjørende, sa han og understreket viktigheten av å jobbe sammen med unge russere.

– Vi må holde kontakten med disse russerne. Vi kan ikke straffe dem. Det som skjer i morgen på vårt felles europeiske kontinent, vil avhenge av dem, sa han.

EU besluttet onsdag å slå en strek over alt visumsamarbeid med Russland. Det vil gjøre visumprosessen mer komplisert, mer kostbar og mer byråkratisk, og det vil ta lang tid for russere å få innvilget visum til Europa.

(©NTB)

Flere nyheter: