Menu
Karsten Warholm var sjanseløs under finalen på 400 meter hekk under friidretts-VM i Eugene, Oregon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Karsten Warholm klarte ikke å forsvare VM-gullet på 400 meter hekk

Karsten Warholm har vært en ubestridt ener på 400 meter hekk, men var sjanseløs under VM-finalen, og endte som nummer sju. Alison dos Santos vant gullet.

Av NTB | 20.07.2022 05:00:49

Sport: Gullet ble brasiliansk på tiden 46,29. Warholm var ikke i nærheten av å kjempe om medaljene på oppløpet og klokket inn på 48,42.

Warholm åpnet bra, men stoppet helt opp ved den åttende hekken og var sjanseløs da det skulle løpes om edelt metall på oppløpet.

Dos Santos vant kullet foran amerikanerne Rai Benjamin og Trevor Bassit. Kun estiske Rasmus Mägi ble slått av nordmannen i finalen.

Det var ikke gitt at han kom til å stille for å forsvare gullet. 26-åringens deltakelse ble først endelig bekreftet få dager før mesterskapet startet. Han kom seg enkelt gjennom både det innledende heatet og semifinalen.

I fjor sommer tok Warholm OL-gull da han løp inn til verdensrekord på 45,94. Det var en forbedring på 76 hundredeler fra rekorden han satte i Bislett Games noen tidligere.

Warholm sjokkerte hele Norge og friidrettsverden ved å ta VM-tittelen i London i 2017. Da klokket han inn til 48,35. To år senere gjentok han bragden i Doha på 47,42.

Ulsteinvik-mannen har også ett EM-gull fra 2018 på merittlista.

Alison dos Santos hadde årsbeste i verden med 46,80 før tirsdagens finale. Den ble satt i Diamond League-stevnet i Stockholm tidligere i sommer.

(©NTB)