Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Karmøy forbereder seg på en krevende smittesituasjon

For å hindre smittespredning i kommunens institusjoner og frigjøre kapasitet på sykehuset har Karmøy kommune gjort flere endringer i sykehjemsdriften.

Av Egil M Solberg | 19.03.2020 09:56:54

Koronakrisen: Det er klargjort en egen avdeling ved Norheim bu- og behandlingsheim for å ta i mot koronapasienter fra sykehuset og fra den nyopprettet luftveislegevakt på Karmøy.

Avdelingen har ni plasser og vil ha et strengt smitteregime. Avdelingen skal gi et godt og trygt tilbud til den enkelte og er et viktig tiltak for å redusere smittespredning i kommunen.

Det er foreløpig ikke pasienter i avdelingen, men den er klar for å ta i mot de som er koronasmitte og i behov av heldøgns helse- og omsorgsbehandling umiddelbart.

Norheim bu og behandlingshjem er nå styrket, i tillegg har Karmøy kommune leid sykehjemsplasser i Bokn kommune som blir benyttet. Dette er politisk besluttet. Det er en samlet kommune som står bak tiltakene som nå blir gjennomført til beste for enkelte innbygger.

– Det er fare for at situasjonen blir mer krevende de neste dagene og ukene. Vi forbereder oss på dette, opplyser ordfører Jarle Nilsen i Karmøy kommune.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: