reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tiril Udnes Weng startet i den gule ledertrøyen under 20 km jaktstart i Ruka søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Karlsson vant jaktstarten i Ruka – Tiril Udnes Weng ble nummer tre

Svenske Frida Karlsson vant kvinnenes jaktstart over 20 kilometer i fri teknikk i finske Ruka. Tiril Udnes Weng ble nummer tre.

Av NTB | 27.11.2022 12:57:17

Sport: Det ble gått seks runder à 3,3 kilometer. Svenske Ebba Andersson ble nummer to, slått med 33 sekunder. Det var Karlssons fjerde verdenscupseier. Tiril Udnes Weng spurtet ned Heidi Weng og Silje Theodorsen i kampen om den siste pallplassen.

Andersson og Karlsson går på to forskjellige svenske lag, men jobbet godt sammen i tet ut fra start og de to og økte avstanden til en gruppe på sju løpere hvor Anne Kjersti Kalvå, Heidi Weng og Tiril Udnes Weng var med. De var 25 sekunder bak etter den første runden.

Halvveis på distansen var gruppen bak blitt til hele tolv løpere, men avstanden fram til de to i tet var blitt på rundt 50 sekunder. Theodorsen og Ingvild Flugstad Østberg hadde var også med i den store gruppen.

Østberg startet som nummer 14 og hadde 54 sekunder opp til Andersson. Det var hun som klarte å holde tempoet til de to svenskene og ledet an i gruppen som lå nærmest.

Ut på sisterunden var avstanden blitt på over minuttet. Anne Kjersti Kalvå, som ble nummer fire lørdag, endte på 8.-plassen, mens Østberg endte på 11.-plass.

Helene Marie Fossesholm ble nummer 16.

(©NTB)

Flere nyheter: