Menu
Frida Karlsson (t.v.) og Jessie Diggins var involvert i sammenstøt lørdag. Begge er ute av sprinten i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB

Karlsson straffet hardt etter Diggins-kollisjon – ferdig i Tour de Ski

Frida Karlsson fikk en tidsstraff på tre minutter for krasjen med Jessie Diggins på lørdagens Tour de Ski-sprint. Med sammenlagthåpet knust reiser hun hjem.

Av NTB | 01.01.2022 19:23:37

Sport: Karlsson gled inn som nummer tre i kvartfinaleheatet, men juryen mente den svenske stjernen var skyldig i hendelsen med tourleder Diggins. Amerikaneren falt etter kollisjonen og fikk det klassiske sprintrennet ødelagt.

Dermed røk begge to av lørdagens konkurranse. Karlsson hadde allerede et gult kort fra før, men slapp å bli kastet ut av Tour de Ski. Derimot fikk hun tre minutters tidsstraff i sammendraget.

Lørdagens sammenstøt skjedde midtveis under den første kvartfinalen. Diggins hadde det midterste sporet, men Karlsson var sulten på en bedre posisjon og klemte seg inn foran amerikaneren.

Det gjorde at Diggins falt og havnet for langt bak i kampen om avansement. I tillegg mistet hun ledertrøya i Tour de Ski. Hun er nå 38 sekunder bak Natalia Neprjajeva.

– Det kjennes ikke så bra ut. Jeg ble fortalt at jeg fikk tre minutters tidsstraff. Dette er ikke det viktigste i år. Det er moro å konkurrere, men nå vil jeg reise hjem. Med tre minutters tillegg er det ingenting å kjempe om. Nå er det bare å reise hjem for å trene og lade batteriene, sa Karlsson i pressesonen.

Lørdag kveld bekreftet Sveriges skiforbund at hun virkelig reiser hjem.

– Det er klart at det ville vært en utfordring for Frida å lade om etter det som skjedde i dag. Vi ville gjerne se henne konkurrere videre, men slik situasjonen er blitt, gjør hun nok best i å reise hjem og lade opp til OL, sa landslagssjef Anders Byström i en uttalelse.

– Trenger ikke å si annet enn det var en soleklar disk. Jeg synes synd på dem som var involvert. Diggins er en seierskandidat og fikk løpet ødelagt, konkluderte hun.

Selv røk den norske løperen ut i det andre kvartfinaleheatet.

Karlsson har hatt en svært tung langrennstour i Mellom-Europa. Hun var 45 sekunder bak Diggins før sprinten, og etter nye tre minutter plusset på tiden var hun oppløst i tårer.

Tiril Udnes Weng mener straffen til den svenske stjernen var korrekt.

(©NTB)

Flere nyheter: