Menu
Frida Karlsson i mål som vinner på Lillehammer. Foto: Heiko Junge / NTB

Karlsson med maktdemonstrasjon på Lillehammer – Udnes Weng nest best

Frida Karlsson (23) gjorde grovjobben på vei mot seier i verdenscuprennet i langrenn. Tiril Udnes Weng (26) fortsatte sin sterke sesonginnledning med 2.-plass.

Av NTB | 04.12.2022 12:16:50

Sport: Det ble en dramatisk fellesstart-konkurranse over 20 kilometer i klassisk stil på Lillehammer. Sverige var best i spurten. Karlsson kjørte knallhardt omtrent hele veien.

– Det var en posisjonskrig, og man måtte holde kontroll på feltet. Jeg er litt trøtt i hjernen nå, sa Karlsson til TV 2.

Tross tetgåingen var hun den som holdt farten best på oppløpet. Verdenscupleder Udnes Weng gikk et smart løp og hadde krefter til å være med i teten inn på oppløpet. Det ga henne andreplass foran svenske Ebba Andersson.

Udnes Weng mente at det var litt overraskende at hun klarte 2.-plassen. Det er også den samme plasseringen hun har i verdenscupen sammenlagt.

– Det åpnet seg opp for meg. Litt flaks kan man kanskje si, sa 26-åringen.

Hun var litt misfornøyd med sin egen taktikk inn mot mål.

– Jeg fikk for dårlig start ut av svingen, og Frida fikk noen meter på meg. Jeg ble litt kort i stakingen. Jeg har ikke lyst til å se det igjen, for det så nok ikke veldig pent ut. Jeg er litt irritert over at jeg ikke gjorde det bedre. Jeg slet med det samme lørdag også, og det må trenes på. Men jeg er fornøyd med at jeg orker å stå på. At jeg havner på pallen er over all forventning, sa Udnes Weng til NTB.

Udnes Weng har hatt en strålende start på sesongen.

– Jeg vet ikke helt hva jeg driver med om dagen. Men det skal bli godt med litt hvile, sa hun.

– Dette er ingen god måte å løse en fellesstart på, sa TV 2s ekspert Petter Skinstad vel midtveis i løpet.

Karlsson, Andersson og Katharina Hennig fikk åtte-ni sekunders ledelse langt ute i konkurransen, men ble hentet inn i løpet av ganske kort tid.

Hennig ødela en stav et par kilometer fra mål, og det kan ha fratatt henne muligheten til seier. Før det hadde Karlsson rykket fra feltet ut på sisterunden.

Karlsson sa hun var glad at Andersson og Hennig kom opp til henne ikke langt fra mål.

– Jeg trengte litt hjelp akkurat da. På oppløpet hadde jeg ikke noen kontroll på noe bak meg. Jeg så bare framover mot mållinjen, sa Karlsson til TV 2.

Verdenscupen fortsetter på Beitostølen neste helg. Det venter klassisk sprint (fredag), 10 kilometer klassisk (lørdag) og en blandet stafett over 4 x 5 kilometer (søndag).

Karlsson og Andersson dro hardt i tet i store deler av konkurransen. Den svenske duoen gjorde flere forsøk for å skaffe seg en avgjørende luke.

(©NTB)

Flere nyheter: