Menu
Tour de Ski har fått sitt første koronatilfelle. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone via AP / NTB

Karlsson bekymret etter koronasmitte i Tour de Ski – savner norske rivaler

Tour de Ski fikk mandag sitt første tilfelle av koronavirus. Den franske treneren Alexandre Rousselet fikk påvist smitte. Det bekymrer Frida Karlsson.

Av NTB | 04.01.2021 18:08:04

Sport: Det var det franske mediet Nordic Magazine som først rapporterte om smittetilfellet i den franske leiren.

Alle utøvere, trenere og pressefolk ble søndag testet ettersom hele Tour de Ski-følget skal forflytte seg fra Val Müstair i Sveits til Toblach i Italia.

Da testet Rousselet positivt.

– Jeg sitter i karantene på hotellet i Sveits sammen med min romkamerat Cyril Burdet. Jeg håper at dette ikke påvirker utøverne. Vi visste at dette kunne skje, og nå må vi bare håndtere situasjonen, sier Rousselet, som er trener for Frankrikes distanselag.

Den svenske langrennsyndlingen Frida Karlsson innrømmer at hun ikke liker situasjonen.

– Vi tok en test i går. Man er litt bekymret. Det føles som om noen i Sverige kanskje vil oppleve det samme på et tidspunkt, og da er det usikkert hva som skjer med resten av laget, sier hun til nyhetsbyrået TT.

– Og om man får det, hva skjer da? Det er klart at det finnes en viss uro, men samtidig har vi klart oss enn så lenge. Det føles som om vi er nøye med det vi gjør og hvordan vi håndterer denne situasjonen, så jeg føler meg likevel trygg, fortsetter hun.

Det norske laget har valgt å avstå fra deltakelse i Touren som følge av frykt for virussmitte. Karlsson innrømmer at hun helst skulle hatt Therese Johaug og resten på plass.

– Man vil jo måle krefter med de beste, så det er klart jeg savner dem litt. Men nå er det de som er her vi konkurrerer mot og som vi skal prøve å slå, sier hun.

Touren fortsetter tirsdag med distanserenn i fri teknikk i Toblach.

(©NTB)

Flere nyheter: