reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sergej Karjakin sier i et intervju at han tror karrieren på toppnivå er over. Årsaken er hans sterke støtte til Vladimir Putin og invasjonen av Ukraina. Foto: Carina Johansen / NTB

Karjakin mener karrieren er ødelagt

Sergej Karjakin (32) mener sjakk-karrieren kan være over fordi han støtter den russiske invasjonen av Ukraina og tydelig har markert sitt syn offentlig.

Av NTB | 06.04.2022 04:34:32

Krig og konflikter: – Ja, jeg ødelegger karrieren min med dette. Men på den annen side er ikke sjakken hele livet mitt. Anatolij Karpov sa at sjakken er hele livet hans. Men sånn er det ikke for meg, sa den russiske sjakkstjernen i et intervju med den russiske nyhetskanalen Rossija-24.

Det skriver VG. Mandag sa hans norske rival Magnus Carlsen i et intervju med samme avis at han er sterkt uenig med Karjakin i synet på krigshandlingene i Ukraina.

Den norske verdensmesteren sa også at han tvilte på om Karjakin kan komme tilbake på topplan. Nå ser Karjakin ut til bekrefte det.

– Jeg er patriot av landet. Jeg er statsborger i Russland. Når det er en vanskelig situasjon, så vil jeg først og fremst støtte landet mitt. Jeg klarte ikke å tie, sier Karjakin i intervjuet.

Flere nyheter: