Menu
Sergej Karjakin fra Norway Chess i Stavanger i fjor høst. Foto: Carina Johansen / NTB

Karjakin forsterker støtten til Putin

Sergej Karjakin legger seg ikke lavt etter sjakkutestengelsen på seks måneder. I sosiale medier viser russeren seg fram med symbolet på krigføringen i Ukraina.

Av NTB | 22.03.2022 12:49:39

Krig og konflikter: Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) besluttet mandag å utelukke Karjakin i et halvt år for brudd på etiske retningslinjer. Profilen har gitt klar støtte til Russlands president Vladimir Putin og krigen i Ukraina.

Karjakin reagerer skarpt på Fides avgjørelse og gjør lite for å bedre forholdet til sjakkmiljøet utenfor Russland. Tirsdag la han ut et bilde av seg selv ikledd en t-skjorte med bokstaven «Z» i sin Telegram-kanal.

«Nå som jeg er ekskludert fra alle turneringer, er det veldig viktig for meg å vise støtte», skriver han i innlegget.

Russerne bruker Z-symbolet i forbindelse med invasjonen og krigføringen i Ukraina. Kritikere har ment det grenser til moderne fascisme.

Kreml ba tirsdag Fide om å snu og oppheve Karjakins konkurransenekt. Russiske myndigheter mener sjakken bør holde seg unna politikk.

Karjakin var Magnus Carlsens VM-utfordrer i 2016. Han tapte duellen i hurtigsjakk-omspillet etter tolv ordinære partier i klassisk sjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: