Menu
Elverums franske stjerne Luc Abalo har vært på landskampoppdrag og må i karantene. Foto: Geir Olsen / NTB

Karanteneregler stopper storduell i håndballcupen – også seriekamper utsatt

Cupsemifinalen i håndball mellom Elverum og Drammen er utsatt. Det samme er eliteseriekamper i håndball denne uken. Spillere fra flere lag er i karantene.

Av NTB | 10.11.2020 15:53:27

Sport: Årsaken er at utenlandske eliteseriespillere, som i forrige uke var på landskampoppdrag med hjemlandet, er pliktig å oppholde seg i karantene i ti dager når de kommer tilbake til Norge. Det er i tråd med de skjerpede nasjonale karantenebestemmelsene som nylig ble innført.

For håndballen resulterer det i flere utsatte kamper i dagene som kommer. Torsdagens cupsemifinale mellom Elverum og Drammen er utsatt på ubestemt tid. Det samme gjelder blant annet Haldens møte med Drammen og oppgjøret mellom Viking og Fjellhammer i eliteserien for menn.

De to sistnevnte kampene skulle vært spilt kommende søndag. Utsatt er også Fjellhammers kamp mot Kolstad onsdag i neste uke. Den er allerede berammet på nytt til påfølgende onsdag.

I så fall ville håndballen hatt unntak fra karantenebestemmelsene og således kunnet avvikle denne ukens hjemlige kamper som oppsatt. Slik ble det ikke. Protokollen må justeres ytterligere.

Dermed må det i stedet jaktes på en ny dato for blant annet cupsemifinalen mellom Elverum og Drammen i tiden som kommer. Mulighetene er få, spesielt dersom forbundets oppdaterte smittevernprotokoll godkjennes av myndighetene i neste uke.

Da vil Elverum være klarert for mesterligaspill i tiden som kommer, hvilket betyr at kampene kommer tett som hagl.

– Mye avhenger av hva myndighetene sier i neste uke når forbundet har levert den nye protokollen. Hvis den godkjennes, vil kalenderen være tettpakket. Den eneste muligheten jeg ser da, er å få flyttet en eliteseriekamp for å spille semifinalen. Hvis vi derimot ikke får spille mesterliga, åpner det seg flere datoer, sier Elverums daglige leder Mads Fredriksen til NTB.

– En annen viktig er jo at situasjonen kan bli verre og verre, og sånn sett kan det vært lurt at vi får spilt den så fort som mulig. I verste fall kan vi komme i en situasjon der semifinalen må spilles rett før finalen, og det er ikke en heldig løsning, sier Elverum-sjefen.

Dersom det blir karanteneunntak og mesterligaspill, har Fredriksen kun en plan A for den utsatte kampen.

– Vi kommer til å foreslå én enkelt dato som vi har sett for oss. Det spørs om Drammen har samme dato i hodet sitt, sier Fredriksen.

Også denne ukens NM-semifinale for kvinner mellom Fredrikstad og Sola er utsatt. Årsaken er koronasmitte i Fredrikstad.

I utgangspunktet hadde håndballen håpet at kulturminister Abid Raja mandag ville godkjenne smittevernprotokollen som den siste tiden har vært til vurdering i Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Han peker samtidig på at det ikke nødvendigvis er så gunstig å utsette kamper spesielt lenge.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: