Menu
Sysselmannen har vedtatt en ukes karantene for alle tilreisende til Svalbard. Det er begrenset med helsehjelp på øygruppa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Karantene for alle som kommer til Svalbard

Alle som kommer til Svalbard, skal være i karantene i sju dager. Det bestemte Sysselmannen fredag ettermiddag.

Av NTB | 20.03.2020 16:32:11

Medisin og helse: Bestemmelsen gjelder for alle som ankommer Ny-Ålesund, Barentsburg, Pyramiden, Svea og Hornsund etter fredag klokka 18, og varer foreløpig fram til samme tidspunkt 27. mars.

Longyearbyen lokalstyre har tidligere vedtatt karantene for alle tilreisende til Longyearbyen.

Vedtaket som gjelder de andre områdene, begrunnes med at tilgangen på helsehjelp på Svalbard er begrenset og at bosetningene derfor er sårbare for eventuell smittespredning.

Forrige uke ble det klart at personer som ankommer Norge, kan ikke reise videre til den arktiske øygruppa før de har vært i karantene.

Viruspandemien rammer turistnæringen og lokalsamfunnet på Svalbard hardt. Derfor har regjeringen vedtatt en tidsbegrenset stønadsordning for utenlandske arbeidstakere i Longyearbyen som mister inntekt på grunn av koronaepidemien.

– Den vil sikre en viss inntekt også for utenlandske arbeidstakere som er permitterte på grunn av koronautbruddet og som ikke omfattes av de nasjonale tiltakene. Dette vil bidra til å avhjelpe den akutte og vanskelige situasjonen enkelte nå har havnet i, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: